Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

στρατος ν αρτακη

κρύσταλλο χαλαζία
ιραν ωρα τωρα

Πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν ο ανασχηματισμός να γίνει αρκετά νωρίτερα καθώς θεωρούσε ότι το κυβερνητικό σχήμα χρειαζόταν επειγόντως ανανέωση. Η αναπάντεχή, όμως, απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά, ανάγκασε τον πρωθυπουργό να αναβάλει για λίγο τα σχέδιά του. Επιπλέον, στο Μαξίμου μελετούν με ιδιαίτερη προσοχή τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων τα οποία προκαλούν, τουλάχιστον, ανησυχία στη ηγεσία της κυβέρνησης.


στρατος ν αρτακη

Έτσι, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ, να προχωρήσει στον ανασχηματισμό, ο οποίος, όπως έχει γράψει το CNN Greece, θα είναι δομικός αλλά όχι ευρύς. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για το ΕΣΡ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα ενώ στην κυβέρνηση σημειώνουν με ιδιαίτερη ικανοποίηση την αλλαγή στάσης της ΝΔ μετά και την πρόταση για τον Αθανάσιο Κουτρομάνο και θεωρούν ότι μπορεί να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής.


Αυτοί που μένουν


Μια κατηγορία υπουργών θεωρούνται αμετακίνητοι: Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Σταθάκης που ηγούνται των οικονομικών υπουργείων. Ο Νίκος Παππάς, Σταύρος Κοντονής αλλά και οι Νίκος Φίλης και Πάνος Καμμένος. Ανδρέας Ξανθός και Νίκος Κοτζιάς δύσκολα μετακινούνται από τις θέσεις τους όπως και ο Χρ. Σπίρτζης που είναι πάντως πιθανόν να αλλάξει υπουργείο.


xanthos tsakalwtos


Αυτοί που νιώθουν άβολα


Από τους «πρωτοκλασάτους» άβολα νιώθουν οι Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιώργος Κατρούγκαλος για τους οποίους όμως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πάρει ακόμα την τελική του απόφαση ενώ το μεγάλο ερωτηματικό μπαίνει δίπλα από το όνομα του Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος αν είναι στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι σε άλλο υπουργείο καθώς το Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει «διχοτομηθεί» με τον ίδιο να έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει η παραμονή σε ένα τέτοιο υπουργείο.


skourletis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου