Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

εξ αρχης σημασια

βαν γκογκ μεγαρο

Με αυτόν τον τρόπο, εξήγησε, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τροφοδοτεί το εθνικιστικό σύστημα της γειτονικής χώρας, παράλληλα, δε, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία. Επίσης, παρατήρησε ότι οι δηλώσεις του περί ακήρυκτου πολέμου συνδέονται με την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις δαπάνες της Πολιτείας για τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Ξεκαθάρισε ότι το τεράστιο κόστος αυτών των δαπανών επ ουδενί δεν συμψηφίζεται με την οδυνηρή απώλεια ανθρώπων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κουβέλης επισήμανε τις υποχρεώσεις της ΕΕ για την εφαρμογή της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας.


εξ αρχης σημασια

«Δεν διεκδικούμε τίποτε από αυτά που δεν είναι δικά μας, είμαστε μία χώρα ειρήνης που επιδιώκει τη συνεργασία με άλλα κράτη, δεν θέλουμε να τροφοδοτούμε τη ρητορική της έντασης που ακολουθεί η Τουρκία, δηλώνουμε, όμως, ότι είμαστε αποφασισμένοι και με επάρκεια να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά συμφέροντά μας» διεμήνυσε.


Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι ο όρος «ομηρία» που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δεν είχε την έννοιά του με νομικό περιεχόμενο, αλλά ήθελε να προσδιορίσει με αυτόν τον φραστικό χαρακτηρισμό την απαράδεκτη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης. «Δεν υπάρχει δυσαρμονία μεταξύ μας». Αντιθέτως συνεργαζόμαστε αμφίδρομα και επί θεμάτων που δεν ανήκουν στις αρμοδιότητές μας» πρόσθεσε.


Ειδικότερα, για το θέμα της συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σχολίασε ότι αρχικά επρόκειτο για ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο που επιλύετο μεταξύ των επικεφαλής των φυλακίων. Τώρα, όμως, εντασσόμενο στη ρητορική έντασης, στην οποία έχει επιδοθεί η Τουρκία, αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης της Γενεύης.


Όσον αφορά στο θέμα με την πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου στα όρια του FIR Αθηνών, στην περιοχή της Ρω, ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι ήταν λάθος η έκφρασή του περί υπερπτήσης - δεν έγινε όπως είπε - δηλώνοντας παράλληλα ότι η ελληνική φρουρά αντέδρασε πολύ έξυπνα. Έπραξε ορθά, συμπλήρωσε.



κορτιζολη ορου τιμες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου