Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

δεν υπάρχεις

cool origami out of money

Ιδίως οι ενέργειες του Μακρόν όσον αφορά την αγοραστική δύναμη των Γάλλων και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων κρίθηκαν εξαιρετικά σκληρά, με το 78% του δείγματος να θεωρεί πως κινήθηκε στη λάθος κατεύθυνση.


δεν υπάρχεις

Δεν τα πήγε πολύ καλύτερα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε στο πεδίο της υγείας, καθώς το 72% των πολιτών θεωρεί πως οι προεδρικές κινήσεις ήταν προς τη λάθος κατεύθυνση, κάτι που ισχύει επίσης σε ό, τι αφορά τις συντάξεις (70%) ή την αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης (66%).


Ο απολογισμός είναι μάλλον λιγότερο αρνητικός όσον αφορά την καταπολέμηση της ανασφάλειας (το 53% θεωρεί πως κινήθηκε στη λάθος κατεύθυνση), στη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος (51%) ή στις προσπάθειες μείωσης της ανεργίας (51%), ενώ οι ψηφοφόροι εμφανίζονται απόλυτα διχασμένοι όσον αφορά τις προσπάθειές του για τη βελτίωση της πολιτικής ζωής (50%).


Οι τέσσερις θεματικές στις οποίες αξιολογήθηκε θετικά από την πλειοψηφία: η εξωτερική πολιτική, όπου κινείται «στη σωστή κατεύθυνση» για το 63% των Γάλλων, η βοήθεια προς τις επιχειρήσεις (61%), η Ευρωπαϊκή Ένωση (60%) και ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας (57%).


Μάλλον ενστερνιζόμενο την εικόνα του «προέδρου των πλουσίων», που επισείει η αντιπολίτευση, το 76% των Γάλλων εκτιμά ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική «ωφελεί πριν απ' όλους τους πιο ευκατάστατους», ενώ μόλις το 16% θεωρεί πως είναι προς όφελος «του συνόλου των Γάλλων». Ακόμα χαμηλότερο είναι το ποσοστό που τη θεωρεί ευνοϊκή για τα λαϊκά στρώματα (5%) ή τη μεσαία τάξη (3%).



παγκόσμια ημέρα γύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου