Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

wasted youth χαρης μαρκου

ktm parts fiche

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ηγετική δύναμη της Καγκελαρίου σε αυτή την υπόθεση αμφισβητεί το 89% των ερωτηθέντων, ενώ αντίθετη άποψη έχει μόλις το 23%. Σε ό, τι αφορά ωστόσο την ευθύνη για τη νέα κρίση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, η κοινή γνώμη σε ποσοστό 55% την καταλογίζει στον υπουργό Εσωτερικών και αρχηγό των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ και μόνο το 13% στην Καγκελάριο και το 13% στην αρχηγό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Αντρέα Νάλες. Η ίδια τάση αποτυπώνεται και στην αξιολόγηση των πολιτικών, όπου σταθερά στην κορυφή βρίσκεται ο Πρόεδρος της Bundestag, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ακολουθούν, με απώλειες, η κυρία Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς. Στις δύο τελευταίες θέσεις της κατάταξης, μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της Βαυαρίας, βρίσκονται ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου Μάρκους Σέντερ και ο αρχηγός του CSU και υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ. Ενόψει μάλιστα των εκλογών, το CSU βρίσκεται, με 35% πολύ μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία που εξασφάλιζε αδιάλειπτα εδώ και δεκαετίες, με το SPD στο 13%, τους Πράσινους στο 18% και την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) στο 10%.


wasted youth χαρης μαρκου

ήλιος εξάγωνο κρόνος

«Βελούδινη» επανάσταση κατά της Μέρκελ


Σε ομοσπονδιακό επίπεδο, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) καταγράφει με 28% το χαμηλότερο ποσοστό της στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση. Μαζί μάλιστα με το SPD, το οποίο περιορίζεται σε 17%, είναι η πρώτη φορά για το Πολιτικό Βαρόμετρο, που δεν θα μπορούσαν να σχηματίσουν μεγάλο συνασπισμό. Στην ίδια μέτρηση, οι Πράσινοι φθάνουν επίσης στο 17%, ενώ ακολουθούν η AfD με 16%, η Αριστερά με 10% και οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 8%.


Με αφορμή την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Γερμανία, η δημοσκόπηση θέτει και ερώτημα σχετικά με το εάν απειλείται η δημοκρατία στην Τουρκία. Το συντριπτικό 89% απαντά «πολύ» ή «πάρα πολύ», ενώ διαφορετική άποψη εκφράζει μόλις το 9%. Λίγο διαφορετική είναι η εικόνα στο ερώτημα εάν πρέπει η Γερμανία να δώσει οικονομική βοήθεια στην Τουρκία. Σε ποσοστό 66% οι Γερμανοί απαντούν «όχι», με το «ναι» να φθάνει στο 23%.


Απολύτως ξεκάθαρη όμως είναι η εικόνα της γερμανικής κοινής γνώμης και για τις πρόσφατες αποκαλύψεις χιλιάδων περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από καθολικούς ιερείς. Το 83% θεωρεί ότι η Καθολική Εκκλησία δεν κάνει αρκετά προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει μόνο το 9%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου