Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

μπαντησ κλαρινο

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Λουί Ζελί του Γαλλικού Κέντρου Ερευνών Ifremer και τον Μάρκο Μπόνχοφ του Γερμανικού Ερευνητικού Κέντρου Γεωεπιστημών GFZ του Πότσνταμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Scientific Reports", ανέλυσαν σεισμικά δεδομένα από τη Θάλασσα του Μαρμαρά.


μπαντησ κλαρινο

ιων δραγουμησ δελτα

εναλλακτικη δραση βιντεο

Διαπίστωσαν ότι μετά από έναν σεισμό ακόμη και 5,1 βαθμών, είναι δυνατό να διαταραχθεί ένα γειτονικό κοίτασμα φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να δραπετεύσει το αέριο, να κινηθεί προς τα πάνω και να προκαλέσει με τη σειρά του νέους πιο ασθενείς μετασεισμούς.


Η μητροπολιτική περιοχή της Κωνσταντινούπολης, όπου ζουν περίπου 15 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι ιδιαίτερα σεισμογενής. Οι ξένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι υπάρχει πιθανότητα 35% έως 70% να υπάρξει εκεί ένας σεισμός άνω των επτά βαθμών έως το 2040.


Σεισμός: Αντέχει η Ελλάδα 7 Ρίχτερ;


Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι οι σεισμοί που προκαλούνται από τα αέρια, συμβαίνουν συνήθως σε πολύ ρηχά βάθη κάτω από το βυθό. Ο ακριβής μηχανισμός τους δεν είναι ακόμη σαφής. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί το μετακινούμενο φυσικό αέριο να ενεργοποιεί προϋπάρχοντα μικρά ρήγματα ή να προκαλεί ταλαντώσεις σε υπόγειες κοιλότητες γεμάτες με νερό.


Σεισμός Αθήνα: Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου