Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

νίκος μακρόπουλος - η αγάπη δεν τελειώνει

λαχανι παντελονι

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Σπυράκη τόνισε: «Το πρόβλημα αυτό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται στο ανώτατο δυνατό επίπεδο μια συμφωνία με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας χωρίς ο ίδιος να έχει τη στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην οποία βασίζεται η κυβέρνησή του. Είναι το δομικό πρόβλημα αυτής της υπόθεσης».


νίκος μακρόπουλος - η αγάπη δεν τελειώνει

ευαλωτη διπλα σου αποσπασματα

«Ως τι διαπραγματεύεται ο Α. Τσίπρας; Ως τι διαπραγματεύεται ο κ. Κοτζιάς; Ο κ. Κοτζιάς διαπραγματεύεται ως υπουργός μιας κυβέρνησης που δεν έχει τη στήριξη όλων των βουλευτών που της δίνουν τη δυνατότητα να είναι κυβέρνηση. Προς το παρόν αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών διαπραγματεύονται ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους και όχι ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης. Ο Α. Τσίπρας δεν έχει την πλειοψηφία που τον στηρίζει για να μπορεί να φτάσει, να καταλήξει, σε οποιασδήποτε μορφής συμφωνία. Για εμάς αυτό είναι κεφαλαιώδες ζήτημα όπως καταλαβαίνετε στην πορεία αυτής της υπόθεσης», ανέφερε η κ. Σπυράκη επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν έχει καμία δυνατότητα να καταθέσει προκαταβολικά τα όπλα προκειμένου να πάρει μια υποσχετική για μελλοντική συμμόρφωση της πΓΔΜ.


«Επισπεύδουσα είναι η άλλη πλευρά. Στην άλλη πλευρά είναι εκείνοι οι οποίοι θέλουν, σε κάθε περίπτωση, να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Η άλλη πλευρά είναι εκείνη η οποία θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για να μπει στο ΝΑΤΟ. Από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να είχε διαμορφώσει μια άλλου είδους συναίνεση, προκειμένου να προχωρήσει σε τέτοιου είδους διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση, όμως, αυτή την ώρα δεν έχει ούτε τη συναίνεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που τη στηρίζει για να προχωρήσει σε συμφωνία. Πόσο μάλλον όταν τα πράγματα φαίνεται ότι θολώνουν πολύ περισσότερο και σε αυτή τη φάση όπου βρισκόμαστε. Αλλά και μέχρι εκεί όπου έφτασαν, έφτασαν χωρίς να έχουν πολιτική νομιμοποίηση», σημείωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου