Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

αεροδρομιο ροδου τωρα

Ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το Σκοπιανό, που εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ενδεχόμενο επίτευξης λύσης, μεταβαίνει τώρα στη γειτονική χώρα όπου και θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ.


αεροδρομιο ροδου τωρα

το μεσημεριανο πλαπουτα

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νίμιτς θα μεταφέρει στην ηγεσία της πΓΔΜ τις ελληνικές προτάσεις για την επίλυση του ονοματολογικού. Την ίδια ώρα, θα τεθούν στο «τραπέζι» και οι προτάσεις του ίδιου του διαμεσολαβητή, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στους πρέσβεις Ελλάδας και πΓΔΜ στη Νέα Υόρκη.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ εξέφρασε σήμερα την ενόχλησή του για τη χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στο κρατικό κανάλι, λέγοντας ότι η δημόσια ανακοίνωση τελικών θέσεων «μπορεί να μειώσει το περιθώριο για διαπραγματεύσεις».


«Τις παραμονές της επίσκεψης του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, υπό τη διαμεσολάβηση του οποίου διεξάγεται η διαπραγματευτική διαδικασία για το θέμα του ονόματος, τονίζουμε ότι η δημόσια ανακοίνωση τελικών θέσεων μπορεί να μειώσει το περιθώριο για συνομιλίες», ανέφερε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, το γραφείο του Νίκολα Ντιμιτρόφ.


Παρόλα αυτά, η ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάνει ότι από πλευράς της πΓΔΜ υπάρχει «καλή βούληση για αμοιβαία αποδεκτή λύση» που θα σέβεται «τα συμφέροντα, την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των δύο λαών».


Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι για να «φτάσουμε σε αυτή τη λύση θα είναι αναγκαία η καλή βούληση και της άλλης πλευράς».


Κοτζιάς: Με καλή πίστη θα οδηγηθούμε σε θετική κατεύθυνση


Μετά το τετ α τετ με τον κ. Νίμιτς, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, χαρακτήρισε «παραγωγική» τη συνάντηση, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι με καλή πίστη οι δύο πλευρές μπορούν να οδηγηθούν σε μια λύση της διαμάχης για την ονομασία της πΓΔΜ.




κελλυ κελεκιδου καλημερα αγαπη στιχοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου