Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

δημητρης καλουμενος

τελη κυκλοφοριας ντιζελ

Η κυβέρνηση έρχεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και προς το σκοπό αυτό καθιστά υποχρεωτική την δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού που είναι συνδεδεμένος με το POS. Στόχος είναι μέσα από διασταυρώσεις να εντοπιστούν οι αυτοαπασχολούμενοι που ενώ έχουν υποχρέωση να συναλλάσσονται με τερματικά αποδοχής καρτών δεν το κάνουν.

Κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, η οποία προβλέπει την υποχρεωτική δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού από όσους ήδη έχουν επαγγελματική δραστηριότητα και υποχρέωση αποδοχής πληρωμών με ηλεκτρονικά μέσα, αλλά και την επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ σε όσους δεν συμμορφωθούν εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης (12 Σεπτεμβρίου).

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει ότι:

1. Οι δικαιούχοι πληρωμής με ηλεκτρονικά μέσα υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά τους επαγγελματικούς λογαριασμούς στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) με τη χρήση των διαπιστευτηρίων που διαθέτουν οι χρήστες για όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, εντός μηνός από την έναρξη άσκησης δραστηριότητας που υπάγεται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας με υποχρέωση αποδοχής πληρωμών μέσω POS. Για την πρώτη εφαρμογή οι ως άνω υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση της παρούσας.

2. Στον επαγγελματικό λογαριασμό οι υπόχρεοι αποδέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά. Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του επαγγελματικού λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

3. Συναλλαγές που αφορούν την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου, μέσω των Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010 ανεξαρτήτως του μέσου συναλλαγής, διενεργούνται μέσω επαγγελματικού λογαριασμού.

4. Οι επαγγελματικοί λογαριασμοί δηλώνονται με χρήση του Αριθμού Λογαριασμού Πληρωμών. Εφόσον υπάρχει ΙΒΑΝ, δηλώνονται υποχρεωτικά με τη μορφή αυτή και επιβεβαιώνονται από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010. Σε περίπτωση μη επιβεβαίωσης του Λογαριασμού, η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίηση του.

5. Δήλωση ίδιου επαγγελματικού λογαριασμού από διαφορετικούς δικαιούχους πληρωμής δεν επιτρέπεται και η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίηση των Λογαριασμών.

6. Οι δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να δηλώσουν το σύνολο των επαγγελματικών λογαριασμών τους, σε περίπτωση που οι συναλλαγές της παρ. 2 διενεργούνται σε πλέον του ενός επαγγελματικούς λογαριασμούς.

7. Οι δικαιούχοι πληρωμής δύνανται να διαγράφουν Επαγγελματικό Λογαριασμό ή/και να προβαίνουν σε προσθήκη Επαγγελματικού λογαριασμού, σε περίπτωση τροποποίησης. Οι μεταβολές που επέρχονται στους επαγγελματικούς λογαριασμούς δηλώνονται εντός μηνός από την ημερομηνία κατά την οποία επήλθε η μεταβολή. Για την πρώτη εφαρμογή οι ως άνω υπόχρεοι οφείλουν να συμμορφωθούν εντός τριών μηνών από τη δημοσίευση της νέας απόφασης.

8. Η ΑΑΔΕ δύναται να αξιοποιήσει τις πληροφορίες σχετικά με τους επαγγελματικούς λογαριασμούς για την υλοποίηση του άρθρου 16 του ν. 4172/2013, όπως ισχύει.

Για τη μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ θα επιβάλλεται στους υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ. Η μη υποβολή δήλωσης διόρθωσης, προς συμμόρφωση, από τους υπόχρεους, στις περιπτώσεις απενεργοποίησης επαγγελματικού λογαριασμού, νοείται ως μη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού και επιφέρει το ίδιο πρόστιμο. Για την υποβολή δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ πέραν των προθεσμιών που ορίζονται επιβάλλεται στους υπόχρεους διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.


δημητρης καλουμενος

νιωθω πολλα που γυρω μου συμβαινουν στιχοι

οργανωση γαμου λευκαδα

η χηρα που σκοτωσε τον αντρα
Έλενα Τσαβαλιά: «Υπόκλιση σε κάθε μάνα και σε κάθε άνθρωπο που τόσο άδικα έχασαν τα πάντα»

Η Έλενα Τσαβαλιά φανερά συγκλονισμένη από τον χαμό τόσων ανθρώπων από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι πόσταρε μια φωτογραφία.


οργανωση γαμου λευκαδα

Ένα μαύρο τριαντάφυλλο έδειχνε η φωτογραφία και έγραψε σχόλιο στο instagram:




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Διαβάστε περισσότερα στο Gossip-tv.gr



πιτσα μπελα χανια

τιλαιφ γρ

Ειδικότερα, η Ένωση σε ανακοίνωσή της αργά το βράδυ της Τετάρτης, αναφέρει ότι η υποχρεωτική διαμεσολάβηση είναι «αμφίβολο αν θα αποδώσει αποτελέσματα στο πεδίο της εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών και της συνακόλουθης επιτάχυνσης της απονομής Δικαιοσύνης».


τιλαιφ γρ

ανωτατη συνταξη του ικα

Αντίθετα, αναφέρει η Ένωση, είναι «βέβαιο ότι θα επιβαρύνει την πρόσβαση του πολίτη στην Δικαιοσύνη με σημαντικά έξοδα, καθώς εκ του νέου νόμου προβλέπεται ελάχιστη αμοιβή του διαμεσολαβητή, ενώ η φύση της διαδικασίας επιβάλλει συγκεκριμένα έξοδα (π. χ. αμοιβή πληρεξουσίων δικηγόρων)».


Ακόμη, αναφέρει η Ένωση, καθόσον «η υποχρεωτική προσφυγή στην διαμεσολάβηση προβλέπεται εκ του νόμου ανεξαρτήτως του ποσού της απαίτησης, είναι προφανές ότι σε περιπτώσεις μικρών απαιτήσεων, η επιβάρυνση είναι αναλογικά πολύ μεγάλη».


Επίσης, «η ύπαρξη του συγκεκριμένου υποχρεωτικού σταδίου, δύναται να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο την πρόσβαση του πολίτη στον φυσικό δικαστή», ενώ είναι παντελώς ασαφές «δυνάμει ποιων κριτηρίων έγινε η επιλογή της υποχρεωτικότητας για συγκεκριμένες κατηγορίες υποθέσεων και όχι για κάποιες άλλες ή για όλες».



γιαννης μιχαλοπουλος ζει

καθηγητρια αγγλικων ζωγραφου

ο κοκορας θωδη

Εκεί, θα συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχους, βουλευτές, επιχειρηματίες αλλά και εκπροσώπους της Ομογένειας με στόχο την προσέλκυση και τόνωση των επενδύσεων. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου. Σε αυτές τις συναντήσεις πρόκειται να προετοιμαστεί το έδαφος για την επόμενη ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ.


καθηγητρια αγγλικων ζωγραφου

ειδικα κινητα τηλεφωνα

Όπως, εξάλλου, είπε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, από το βήμα του 2ου Thessaloniki Summit, «κορυφαία προτεραιότητα για την αμερικανική κυβέρνηση σε ό, τι αφορά την Ελλάδα είναι η στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, η οποία αποτελεί για τις ΗΠΑ σημαντικό σύμμαχο και στρατηγικό εταίρο στο ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο».


Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας εστιάζεται στο να βρεθούν τρόποι βελτίωσης του επιχειρηματικού κι επενδυτικού κλίματος στη χώρα.


Αυτή ακριβώς την ευκαιρία θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί η ελληνική κυβέρνηση προωθώντας μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με στόχο την ανάπτυξη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.


Οικονομία, γεωπολιτική σταθερότητα και … ΔΝΤ στην ατζέντα του Λευκού Οίκου


Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, θα θέσει τα ζητήματα της οικονομίας με στόχο να εξασφαλίσει μια ομαλή έξοδο από το πρόγραμμα και πρόσβαση στις αγορές, βάζοντας ταυτόχρονα στο τραπέζι τη διαμόρφωση της πολιτικής του ΔΝΤ χρησιμοποιώντας την επιρροή του Λευκού Οίκου.



κεπ δραπετσωνας

τι φοβουνται οι νυχτεριδες
Σαν σήμερα το 1823 βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τήνου

Η εικόνα της Παναγίας, στην οποία αποδίδονται πολλά θαύματα, βρέθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1823 στο κτήμα Δοξαρά στην Τήνο.


κεπ δραπετσωνας

βαρελι πλαστικό 200 lt

Στη θέση αυτή κτίστηκε ναός, στον οποίο εναποτέθηκε η εικόνα, που απεικονίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Ο Ναός της Ευαγγελίστριας στην Τήνο με το πέρασμα του χρόνου έγινε κέντρο πανελληνίου και πανορθοδόξου προσκυνήματος.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Το 1821, στις αρχές της Ελληνικής Επανάστασης, ενφανίστηκε στον ύπνο ενός γέροντα, του Μιχάλη Πολυζώνη, η Παναγία και τον διέταξε να σκάψει στον αγρό του Αντώνη Δοξαρά, έξω από την πόλη της Τήνου για να βρει την εικόνα της. Πράγματι, ο μπαρμπα-Μιχάλης εκτέλεσε το θέλημά της, αλλά η εικόνα δεν βρέθηκε.

Ένα χρόνο αργότερα, το καλοκαίρι του 1822, η μοναχή Πελαγία (κατά κόσμον Λουκία Νεγρεπόντη), που εγκαταβιούσε στο ορθόδοξο μοναστήρι της Παναγίας Κεχροβουνίου, είδε επανειλημμένα στον ύπνο της την Παναγία, η οποία τη διέταξε να παρουσιαστεί στους πρόκριτους του νησιού και να τους πείσει να συνεχίσουν τις έρευνες και να αναγείρουν ένα μικρό ναό στο κτήμα Δοξαρά.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν, αλλά το μόνο που βρέθηκε ήταν τα ερείπια ενός αρχαίου ναού κι ένα ξεροπήγαδο. Ύστερα από λίγο έπεσε επιδημία πανώλης στην Τήνο και προς εξιλέωση της Παναγίας αποφασίστηκε να κτιστεί μικρός ναός στον αγρό του Δοξαρά.

Κατά τη διάρκεια της τελετής του θεμελίου λίθου, με έκπληξη οι παριστάμενοι είδαν το άλλοτε ξεροπήγαδο να είναι γεμάτο με δροσερό νερό. Το θεώρησαν θαύμα και με μεγαλύτερη ζέση συνέχισαν την αναζήτηση της εικόνας της Παναγίας. Εν τω μεταξύ, η πανώλη συνέχιζε το θανατηφόρο έργο της.

Στις 30 Ιανουαρίου 1823, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών κι ενώ οι εργασίες για την ανέγερση του ναού συνεχίζονταν με πυρετώδεις ρυθμούς, η αξίνα του εθελοντή οικοδόμου Εμμανουήλ Μάτσα ή Σπανού προσέκρουσε στην εικόνα και την έσπασε στα δύο. Μόλις το αντελήφθη, μάζεψε τα σπασμένα κομμάτια της εικόνας κι ενώ επιχειρούσε να τα προσαρμόσει, αυτά κόλλησαν ως εκ θαύματος.

Το γεγονός διαδόθηκε αστραπιαία σ’ όλο το νησί και πλήθη λαού συνέρρευσαν στο σημείο για να προσκυνήσουν τη σεπτή εικόνα. Λίγες μέρες μετά εξαφανίστηκε και η πανώλη από το νησί.

Η εικόνα είναι σχετικά μικρών διαστάσεων και παριστά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Είναι αρχαιοτάτη και αρίστης τέχνης, αν κι έχει υποστεί φθορές από πυρκαγιά και από την παραμονή της για πολλά χρόνια κάτω από το έδαφος.

Σήμερα βρίσκεται στον περικαλλή ναό που κτίστηκε πάνω από τον αρχικό ναΐσκο με συνεισφορές των κατοίκων της Τήνου και είναι κατάκοσμη και σκεπασμένη εξ ολοκλήρου πλην των προσώπων, με χρυσό, άργυρο και με αναρίθμητα τιμαλφή και πολύτιμους λίθους, τάματα των πιστών.

Πηγή: sansimera.gr


θελω να ανοιξω e shop

βαν γκογκ μεγαρο
«Ανοχύρωτοι» στη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες: Παμπάλαια μέσα και σοβαρές ελλείψεις (aud)

Μάχη με τον χρόνο δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να είναι έτοιμη ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, έχοντας, όμως, στη διάθεσή της απαρχαιωμένα επίγεια και εναέρια μέσα και αντιμετωπίζοντας ελλείψεις προσωπικού, αλλά και μέσων ατομικής προστασίας των αντρών της, όπως κράνη. Αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να αναγκάζονται να καλύψουν με δικά τους έξοδα τις ανάγκες αυτές.


θελω να ανοιξω e shop

Το CNN Greece επικοινώνησε με τον Γιάννη Σταμούλη, πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος εξέθεσε όλα τα προβλήματα και ζήτησε τη λήψη περισσότερων μέτρων, πριν από την έναρξη ακόμη ενός δύσκολου καλοκαιριού.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


«Προσπαθούμε μέσα στην οικονομική ασφυξία των τελευταίων 10 ετών να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα μπορούμε, υπό το βάρος όλων αυτών των προβλημάτων βέβαια», είπε ο κ. Σταμούλης και παρέθεσε αναλυτικά τα ζητήματα, που για ακόμη μία χρονιά, ταλαιπωρούν το Πυροσβεστικό σώμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr



dubai city of gold

ιδιωματισμοι λαρισας

θυμός ψυχολογία

Το δικαστήριο της κεντρικής Βοημίας επέβαλε την ποινή αυτή στον Γιάρομιρ Μπάλτα και ταυτόχρονα διέταξε να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση και θεραπεία.


ιδιωματισμοι λαρισας

Το 2017 ο Μπάλντα έριξε κορμούς δέντρων πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές στα βόρεια της Πράγας, με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν δύο τρένα, χωρίς πάντως να τραυματιστεί κανείς. Σκόρπισε κατόπιν φυλλάδια στην περιοχή με τη φράση «Ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά.


Σύμφωνα με τσεχικά μέσα ενημέρωσης, ο κατηγορούμενος είπε ότι ήθελε να ενισχύσει την αντίσταση του λαού για να μην γίνουν δεκτοί μετανάστες στη χώρα. Ο 71χρονος είναι ο πρώτος άνθρωπος που καταδικάζεται στην Τσεχία με βάση τον νόμο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.


Παρά τη μεταναστευτική κρίση του 2015 στην Ευρώπη, στην Τσεχία δεν παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στις αιτήσεις για παροχή ασύλου. Η Πράγα έχει πάντως απορρίψει τις προσπάθειες των Βρυξελλών να πιέσουν τις χώρες-μέλη της ΕΕ να δεχτούν το σύστημα των ποσοστώσεων για την κατανομή των προσφύγων και των μεταναστών στην Ευρώπη.


Ο δικαστής Γίρι Βάζικ είπε ότι ο Μπάλντα χειραγωγήθηκε από δημόσια πρόσωπα τα οποία εκμεταλλεύτηκαν την ευπιστία και τους φόβους των ανθρώπων. «Ο κατηγορούμενος είναι κατά κάποιον τρόπο θύμα αυτής της χειραγώγησης, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ευθύνεται για τις πράξεις του. Ίσως θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί ότι το μίσος γεννά περισσότερο μίσος», τόνισε.


Ο Μπάλντα είχε κάνει δωρεές στο ακροδεξιό, αντιισλαμικό κόμμα SPD, το οποίο στον ιστότοπό του καταδίκασε τις πράξεις του κατηγορουμένου.



συριγγα κατσαριδες

αρρωστος εικονες

Η βιοτεχνία είναι δίπλα σε πολυκατοικίες, αλλά η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής αποσόβησε τον κίνδυνο εξάπλωσης της πυρκαγιάς.
Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 28 πυροσβέστες με 11 οχήματα.


αρρωστος εικονες

με ποιον ειχε σχεση η κατερινα σπυροπουλου

4097220


4097224


4097226


4097229


πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ



πετρινο λευκαδα

γυναικα δημαρχου αμαρουσιου

τερνα θεσεις εργασιας 2015

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θέλει να μείνει η Ελλάδα οπωσδήποτε στη ευρωζώνη διότι «η έξοδός της θα προκαλούσε μεγάλες ζημιές συνολικά στην οικονομία τη Ευρώπης».


γυναικα δημαρχου αμαρουσιου

φαγωμα δοντιων

«Μεσομακροπρόθεσμα θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες, διότι θα φαινόταν ως ήττα της Ευρώπης. Υπάρχει ένα μεγαλύτερο και γενικότερο συμφέρον: Πρέπει να κρατήσουμε ενωμένη την Ευρωπαϊκή Ένωση».


Η Ελλάδα πρέπει βέβαια να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να εκπληρωθούν οι στόχοι των δανειστών, «αλλά πρέπει να δοθεί στους Έλληνες ακόμα μια ευκαιρία», τόνισε ο Αντόνιο Ταγιάνι, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του ομίλου Funke (Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Hamburger Abendblatt, Berliner Morgenpost κ. λπ.).


δωματια στουντιο βορεια ευβοια

Η Ντόρα Μπακογιάννη, με ανάρτησή της στο Facebook, σχολιάζει επίσης τους βανδαλισμούς στην Ερμού, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «παρακολουθεί αμέριμνη την καταστροφή» των καταστημάτων.


δωματια στουντιο βορεια ευβοια

«H κυβέρνηση, ενώ καθημερινά σχολιάζει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, παρακολουθεί αμέριμνη και αδιάφορη, την καταστροφή της περιουσίας 67 καταστηματαρχών. Τελικά ποιον εξυπηρετεί;», έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Ντόρα Μπακογιάννη.






α. μπαλτάς βιογραφικο
ενδοεπικοινωνια μεσω τηλεφωνου

μπερνάρ μαρί κολτές

«Δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει» εξήγησε η άκρως επιτυχημένη επιχειρηματίας σχετικά με το θέμα μιας πιθανής υποψηφιότητας. Σε αυτή τη συνέντευξη, που δημοσιεύτηκε σήμερα στο περιοδικό InStyle, η Γουίνφρεϊ επισήμανε: «Δεν διαθέτω το DNA για αυτό. (…) Δεν μου ταιριάζει».


μπερνάρ μαρί κολτές

κηλη εξεταση

δεν εχω λογια αγγελος

Σενάρια με επίκεντρο την ενασχόληση της παρουσιάστριας με την πολιτική κυκλοφορούν τακτικά, ακόμα κι αν η ίδια δεν έχει δώσει την παραμικρή ένδειξη.


Η τελευταία φορά ήταν όταν η 63χρονη δισεκατομμυριούχος εκφώνησε μια εμπνευσμένη ομιλία, στις αρχές Ιανουαρίου, στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Πολλοί από τους θαυμαστές της διέκριναν στην έκκληση που απηύθυνε από τη σκηνή υπέρ της χειραφέτησης των γυναικών την αρχή μιας πολιτικής καριέρας που θα μπορούσε να την οδηγήσει έως τον Λευκό Οίκο.




κορακοβουνι ςεβ ραδιο

Το Eurogroup θα ενημερωθεί από τους θεσμούς σχετικά με την πρόοδο που επετεύχθη στην τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων.


κορακοβουνι ςεβ ραδιο

Οι υπουργοί Οικονομικών θα επιβεβαιώσουν ότι η Αθήνα υιοθέτησε τα 92 από τα 113 προαπαιτούμενα που κλήθηκε να πραγματοποιήσει σε αυτή τη φάση του προγράμματος. Ωστόσο, θα τονιστεί πως για να λάβει η Ελλάδα τη δόση θα απαιτηθεί ένας επί πλέον έλεγχος από τον ESM στις αρχές Φεβρουαρίου.


Το πιο σημαντικό είναι πως στο σημερινό Eurogroup θα δοθεί η εντολή για τον προσδιορισμό του τρόπου που η Ελλάδα θα μεταβεί στην μετά το Μνημόνιο εποχή και ειδικά η εντολή για την αποκρυστάλλωση των μέτρων μεσοπρόθεσμης ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.


Εκτός από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη στις Βρυξέλλες για το Eurogroup μετέβη και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Έλενα Παπαδοπούλου.


Εκτός από την Ελλάδα που θα είναι το τρίτο θέμα στην ατζέντα, η Ευρωομάδα θα συζητήσει το σχέδιο σύστασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την οικονομική πολιτική της ευρωζώνης για το 2018, που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, δηλαδή του μηχανισμού για τον συντονισμό των πολιτικών της ΕΕ.


Ακόμη, το Eurogroup θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της αποστολής εποπτείας της Πορτογαλίας και ειδικότερα για το εάν διαπιστώθηκαν ενδεχόμενοι κίνδυνοι για την ικανότητα της χώρας να αποπληρώσει τα δάνεια που έλαβε από του ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης στο πλαίσιο του προγενέστερου προγράμματος προσαρμογής.


Η Ευρωομάδα θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με τα κύρια προκαταρκτικά πορίσματα που παρουσίασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο της διαβούλευσης με την ευρωζώνη δυνάμει του άρθρου 4 του καταστατικού του. Να σημειωθεί πως σήμερα το ΔΝΤ θα δώσει στη δημοσιότητα την αναθεωρημένη έκθεση του για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές με την οποία θα αναβαθμίζει τους ρυθμούς ανάπτυξης της ΕΕ για το 2018 και το 2019.


Τέλος, οι υπουργοί Οικονομικών θα συνεχίσουν στο Eurogroup τη συζήτηση σχετικά με τα περαιτέρω μέτρα για την εμβάθυνση της ΟΝΕ και θα διορίσουν ως πρόεδρο του EuroWorking Group τον Ολλανδό Χανς Φάιλμπριφ, στη θέση του Τόμας Βίζερ.



ανατολιτικη διακοσμηση σπιτιου
καταναλωση αντλιας θερμοτητας

αρετουσαριστες φωτογραφιες βανδη

«Η θέση για την Ελλάδα ήταν ότι το FDP θα πει «ναι» σε πακέτα διάσωσης εφόσον συμμετέχει το ΔΝΤ και με αυτό να καθίσταται σαφές ότι υπάρχει βιωσιμότητα χρέους» ανέφερε ο κ. Λίντνερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και επισήμανε ότι αυτή ήταν και η γραμμή της γερμανικής κυβέρνησης μέχρι το καλοκαίρι του 2015.


αρετουσαριστες φωτογραφιες βανδη

σχολες μηχανικων περιβαλλοντος

«Η δική μας σύσταση είναι να επιστρέψουμε, στη Γερμανία, στην παλιά πολιτική, η οποία ήταν προσανατολισμένη στη σταθερότητα» πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι αυτό συνιστά «αναπροσανατολισμό» της πολιτικής.



βαρος λαδιου

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

υπευθυνη δηλωση γενικου λογιστηριου

επιχείρηση μαύρη θάλασσα imdb

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εγκρίθηκε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ και αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στους επόμενους μήνες.


υπευθυνη δηλωση γενικου λογιστηριου

Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόσληψη 15.000 άνεργων νέων ηλικίας 18-29 ετών σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης του ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα της οικονομίας και η απασχόλησή τους για διάστημα τουλάχιστον 15 μηνών. Οι περισσότερες θέσεις του προγράμματος προορίζονται για άνεργους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έως 29 ετών.


Οι επιχειρήσεις/φορείς θα επιχορηγηθούν για τμήμα του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους των νεοπροσλαμβανόμενων ανέργων. Η διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι μεγαλύτερη εάν προσλάβουν μακροχρόνια ανέργους και δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).


Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με 10.000 θέσεις, των οποίων η κατανομή μεταξύ πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και υπόλοιπων άνεργων νέων θα προσδιοριστεί στη δημόσια πρόσκληση. Οι υπόλοιπες 5.000 θέσεις θα προκηρυχθούν σε δεύτερο χρόνο.


Δικαιούχοι του προγράμματος


Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ. ΑΛ. Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη την χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια τριμήνου πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.


Ωφελούμενοι του προγράμματος


Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:


- Άνεργοι, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.


- Μακροχρόνια άνεργοι, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών μέχρι την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.



μυθοι του αισωπου για τη διαφορετικοτητα

δημοτικο συμβουλιο ερυμανθου

Ο μεγάλος νικητής δεν έχει δηλώσει ακόμα το παρών και τα σενάρια για την ταυτότητά του και την ιστορία φουντώνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τυχερό λαχείο έχει αγοραστεί στην Αττική. Οπότε, όσοι έχουν αγοράσει λαχείο από την περιοχή της Αττικής και δεν το έχουν ελέγξει ακόμα, θα πρέπει να σπεύσουν άμεσα!


δημοτικο συμβουλιο ερυμανθου

δημοτικο αγιου στυλιανου λακαταμεια

χρηστος κιτσιος βολος

Δεν είναι λίγες οι φορές, πάντως, που έχουν σημειωθεί τραγελαφικά περιστατικά με τυχερούς παίκτες που ξέχασαν να ελέγξουν τα λαχεία τους ή ακόμα χειρότερα τα έχασαν ή τα πέταξαν.


Παραλίγο να πετάξει 250.000 ευρώ στα σκουπίδια


Πρόσφατα, μάλιστα, ένας τυχερός από τη Μακεδονία παραλίγο να πετάξει 250.000 ευρώ στα σκουπίδια! Ανάμεσα στα πέντε «σπασμένα» λαχεία του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου που είχε αγοράσει, βρέθηκαν δύο που κέρδιζαν από 250.000 ευρώ.


Μέσα στην παραζάλη των κερδών, ο τυχερός Μακεδόνας παραλίγο να πετάξει το ένα από τα δύο μαζί με τα άλλα που είχε αγοράσει, αφού μετά το πρώτο «χαμόγελο» της τύχης δεν πίστευε ότι θα έχει κερδίσει κάτι άλλο. Ευτυχώς, αποφάσισε την επόμενη ημέρα να τα ελέγξει όλα, τυπικά, και τότε ήταν που δεν πίστευε στα μάτια του!


αρμενικη εκκλησια θεσσαλονικη τηλ

ma baker youtube
Τραγωδία με 37χρονο στην Ηλεία

Αργά το βράδυ της Τετάρτης (21/2) βρέθηκε νεκρός, στη Ζαχάρω Ηλείας, 37χρονος αλλοδαπός εργάτης που διέμενε το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή.


αρμενικη εκκλησια θεσσαλονικη τηλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 37χρονος, κρεμάστηκε από ένα δέντρο σε αγροτική έκταση κοντά στο σπίτι που διέμενε.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Για το συμβάν διενεργείται Αστυνομική έρευνα.

Πηγή: patrisnews.gr



συγκοινωνια λιμανι πειραια

πλαισιωνω συνωνυμο

Μιλώντας στον realfm 97.8 ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής αποκάλυψε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει στη διάθεσή της στοιχεία σοβαρών ενδείξεων παραβατικότητας από τη μεταφορά επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία.


πλαισιωνω συνωνυμο

θεατρα με προσφορα cosmote

«Σύντομα θα εκδοθούν ειδικές ελεγκτικές οδηγίες και θα γίνουν προσεγμένα βήματα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα με τυχόν νομικά κωλύματα», ανέφερε.


Η μεγάλη φορολογία στην Ελλάδα κάνει χιλιάδες εταιρείες και επιτηδευματίες να μετακομίζουν σε άλλες γειτονικές χώρες. Η πλειοψηφία των εταιρειών αυτών φορολογείται στις χώρες του εξωτερικού με χαμηλούς συντελεστές, αλλά για υπηρεσίες που παράγουν στην Ελλάδα, κάτι που είναι μη σύννομο βάσει της εθνικής και της κοινοτικής νομοθεσίας.


Είναι ενδεικτικό ότι πλέον ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων με έδρα στη Βουλγαρία, όπου η φορολογία εταιρειών είναι μόλις 10% έχει αυξηθεί, από 2.000 που ήταν στην αρχή της κρίσης το 2010, σε πάνω από 17.000, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας.



πολωνια google map

πληρωμες οαεδ νοεμβριου

κοστουμι μαρκες

Παρ’ όλα αυτά την ώρα που κάποιοι ευρωπαϊκόι κύκλοι προεξοφλούσαν ένα ναυάγιο στο Eurogroup η χθεσινή απόφαση καταγράφει την πρόοδο που έχει σημειωθεί και αφήνει περιθώριο για περαιτέρω διαβουλεύσεις το επόμενο διάστημα ώστε να κλείσει αρχικώς η πολιτική συμφωνία και αμέσως μετά η δεύτερη αξιολόγηση.


πληρωμες οαεδ νοεμβριου

Αρμόδιες πηγές εξηγούν στο CNN Greece ότι στην συνεδρίαση του Eurogroup το ΔΝΤ για μία ακόμη φορά έδειξε χαλαρή στάση απέναντι στην Γερμανία, ενώ στον αντίποδα συμπεριφέρθηκε με επιθετικότητα στην ελληνική πλευρά επιμένοντας στο θέμα των πρόσθετων μέτρων για την περίοδο μετά το 2018.


Παρ΄όλα αυτά ο απολογισμός που κάνει το Μαξίμου για την χθεσινή έκβαση είναι θετικός. Κύκλοι της κυβέρνησης σχολιάζουν πως η ελληνική πλευρά δεν υποχώρησε στις ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ για λήψη πρόσθετων μέτρων ώστε να εφαρμοστούν μετά την λήξη του προγράμματος. Και συγχρόνως επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε υποχωρήσεις στα εργασιακά. Παράλληλα διευκρινίζουν ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται τις παράλογες απαιτήσεις για διατήρηση πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% για δέκα χρόνια μετά το 2018.


Προκαλεί αίσθηση το γεγονός πως το Μαξίμου καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση απέναντι στις εξελίξεις και να διασαφηνίσουν εάν οι ίδιες θα αποδέχονταν εκπτώσεις στα εργασιακά ζητήματα κι ακόμή εάν συμφωνούν με την προοπτική λήψης πρόσθετων μέτρων τώρα όπως αξιώνει το ΔΝΤ.


Την πρόοδο που σημειώθηκε στο Eurogroup σημείωσε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σχολιάζοντας: «Θετική εξέλιξη στο Eurogroup. Βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Συνεχίζουμε για εργασιακά και πλεονάσματα μετά το 2018».


Σύμφωνα με το Μαξίμου η απόφαση για την άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ρύθμιση του χρέους αποτελεί μία σημαντική επιτυχία και ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές εξασφαλίζεται μείωση χρέους ύψους 22% του ΑΕΠ, ήτοι 45 δις ευρώ, ενώ παράλληλα σταθεροποιούνται τα επιτόκια στο ευνοϊκό ύψος του 1,5% γεγονός που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα θετικό.


Η καθόλου τυχαία επίθεση στη Γερμανία


Μόνο τυχαία δεν ήταν η επίθεση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην Γερμανία ενώπιον του Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ. Ο έλληνας πρωθυπουργός, λίγο προτού ξεκινήσει το Eurogroup και γνωρίζοντας τις αρνητικές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προοπτική ρύθμισης του ελληνικού χρέους θέλησε να στείλει μηνύματα στο Βερολίνο μέσω του γερμανού υπουργού Εξωτερικών μιλώντας για ευθύνες της χώρας του στα αδιέξοδα. Κάτι που δεν αποσυνδέεται και με τις πολιτικές εξελίξεις στην γειτονική Ιταλία και την αρνητική για τον Ρέντσι έκβαση του δημοψηφίσματος.


Για τον Αλέξη Τσίπρα, η πολιτική της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλλει η Γερμανία σε μία Ευρώπη που κλυδωνίζεται δεν μπορεί να συνεχιστεί.


«Η Ευρώπη βρίσκεται σε μία δύσκολη καμπή. Η Γερμανία, ως ηγέτιδα δύναμη της Ευρώπης, έχει μεγάλη ευθύνη και για τα αδιέξοδα, αλλά και για την δυνατότητα να βρεθεί μία προοπτική διεξόδου», δήλωσε ο πρωθυπουργός ενώπιον του Σταινμάγιερ δείχνοντας την δυσαρέσκειά του για την στάση του Βερολίνου.


Μάλιστα έκανε λόγο για πολιτικές τιμωρίας οι οποίες χωρίς πολιτικές κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης δεν μπορούν να οδηγήσουν την Ευρώπη μπροστά.





προγραμμα συνοδου κορυφης

ντιτερ βογκελ

αντικειμενικες αξιες λακωνια

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το flashnews.gr, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Σταμάτη Μπελιβάνη ο θάνατος του 70χρονου οφείλεται σε κακώσεις σπλάχνων του θώρακος λόγω πλήξης με χόνδρους μακρύκανου κυνηγετικού πυροβόλου όπλου.


ντιτερ βογκελ

επιβολη ανωτατης και κατωτατης τιμης

Ο 70χρονος πυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα στον θώρακα, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση διήρκεσε αρκετές ώρες, καθώς τα σκάγια είχαν το ίδιο χρώμα και μέγεθος με τα χαλίκια κάτω από τα οποία θάφτηκε ο 70χρονος, οπότε και έπρεπε να πραγματοποιηθούν πλύσεις για να βγει πόρισμα. Επιπλέον, η σωρός ήταν σε προχωρημένη σήψη.


Σημειώνεται ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν την Τρίτη δύο αδέλφια, 39 και 44 χρόνων οι οποίοι ομολόγησαν την πράξη τους.


Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν αργά χθες το μεσημέρι την προφυλάκιση του 44χρονου, μετά την απολογία του, ενώ ο 39χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.



τσακος χιος

Το πρόγραμμα «Παιδικές Εξοχές» αφορά παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών, άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και άτομα τρίτης ηλικίας, που επιθυμούν να μετάσχουν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, στις Παιδικές Εξοχές στον Άγιο Αντρέα Αττικής.


τσακος χιος

επιχειρηση ζωνιανα 2007

Το πρόγραμμα που ξεκινά στις 25 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 18 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων, εργαστηρίων δεξιοτήτων και ψυχαγωγικών προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες.


Οι Παιδικές Εξοχές βρίσκονται στον Άγιο Αντρέα Αττικής, σε μια πευκόφυτη έκταση 180 στρεμμάτων, σε απόσταση 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, όπου συνδυάζεται το βουνό με τη θάλασσα.


Το πρόγραμμα για τα παιδιά χωρίζεται σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους, διάρκειας δύο εβδομάδων η κάθε μία, με δυνατότητα φιλοξενίας 1.000 παιδιών ανά περίοδο.


Στις δύο πρώτες κατασκηνωτικές περιόδους φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών και στην τρίτη κατασκηνωτική περίοδο έφηβοι ηλικίας από 13 έως 15 ετών. Επιπλέον, δυνατότητα φιλοξενίας με ειδικά προγράμματα και δράσεις έχουν τα Α. Μ.Ε. Α αλλά και 850 άτομα τρίτης ηλικίας.


Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα


Α ́ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 25/6 έως 9/7, για παιδιά 6 έως 12 ετών


Β ́ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 12/7 έως 26/7, για παιδιά 6 έως 12 ετών


Γ ́ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (SPORT CAMP): 29/7 έως 12/8, για παιδιά από 13 έως 15 ετών


Δ’ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (Α. Μ.Ε. Α) : 14/08/2018 έως 23/08/2018


Ε’ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 26/08/2018 έως 18/09/2018 άτομα τρίτης ηλικίας - συνταξιούχοι.


Πληροφορίες για τις εγγραφές στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων μπορείτε να δείτε στο:


https://www.cityofathens.gr/sites/default/files/paidikes-eksoxes-dikaiologitika. pdf



θετική ψυχολογία ορισμός

ηλεκτρονικα αξεσουαρ αυτοκινητων

Πρόκειται για μία έκθεση που ταξιδεύει στα λιμάνια της "Γαληνοτάτης" (όπως χαρακτηρίζουν την Αδριατική θάλασσα οι καλλιτέχνες), με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής από τον κόσμο τεσσάρων γνωστών καλλιτεχνών που απαντούν σε μια κοινή ταυτότητα, στο βαθύ παρελθόν και την οποία διατηρούν ζωντανή με τις σχέσεις τους, αλλά και τις ανταλλαγές ιδεών κι εμπειριών.


ηλεκτρονικα αξεσουαρ αυτοκινητων

ανάλατα αμύγδαλα θερμίδες

μάνος γαλανής

Η έκθεση "Oltremare" είναι το κοινό ταξίδι τους, όπως συνέβαινε και παλιά, όταν η κοινή θάλασσα η Αδριατική, ήταν ο σύνδεσμος της βενετσιάνικης ζωής. Η "Oltremare" ξεκίνησε στις 10 Μαΐου, παραμονή της Biennale της Βενετίας στο Lazzaretto Nuovo, σαν μια παράλληλη έκθεση, συνεχίζεται στην Κέρκυρα στις "αλευραποθήκες" του Π. Φρουρίου και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Πόρεκ της Κροατίας από τις 10 Σεπτεμβρίου, για να ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο της.


ergo2


πηγή: kerkyrasimera


«Η ιδέα γεννήθηκε από τη στιγμή που μπορούμε να σκεφτόμαστε τη θάλασσα μεταφορικά σαν την ίδια την ζωή, ένδειξη του ατελείωτου χώρου και οδό επικοινωνίας των λαών. Έξω από την θάλασσα είναι τα λιμάνια, σημεία συνάντησης και ανάμειξης των λαών. Σε αυτά τα λιμάνια βρίσκεται μέρος της πατρίδας μας που θεμελίωσαν οι προγονοί μας, για παράδειγμα είναι οι ελληνικές αποικίες ή οι πόλεις της "Γαληνοτάτης". Ακόμη και αν ο πολιτισμός μας έχει προσλάβει μια διεθνή διάσταση, κοσμοπολίτικη ή παγκοσμιοποιημένη, οι πολιτιστικές μας ρίζες παραμένουν ζωντανές. Ίσως, είναι και η ίδια η παγκοσμιοποίηση που δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν αυτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας των ανθρώπων, σε αντίθεση με οποιαδήποτε εθνικιστική απομόνωση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γνωστός καλλιτέχνης Andrea Valleri, εμπνευστής της έκθεσης.


Στην έκθεση "Oltremare" συμμετέχουν η Amina Konate Visintin, ο Andrea Valleri, η Sofia Valleri κι ο Ηλίας Βαλάρης.


Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

πανελληνια ομοσπονδια νοσου alzheimer και συναφων διαταραχων

Οι δύο χώρες διεμήνυσαν ταυτόχρονα ότι δεν πρόκειται να υποδεχθούν κανέναν πρόσφυγα στο πλαίσιο των προγραμμάτων μετεγκατάστασης φέτος.


πανελληνια ομοσπονδια νοσου alzheimer και συναφων διαταραχων

Τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν από τις πλούσιες χώρες να υποδεχθούν περισσότερους πρόσφυγες μέσω νόμιμων καναλιών μετανάστευσης, όπως τα προγράμματα μετεγκατάστασης, ώστε να καμφθεί η επικίνδυνη διακίνηση ανθρώπων.


Ο Κικλ και η Στόιμπεργκ παρουσίασαν στη Βιέννη ένα σχέδιο επτά σημείων που επικεντρώνεται στο να προσφέρεται βοήθεια στους πιο ευάλωτους πρόσφυγες και όχι σε όσους πληρώνουν διακινητές.


Η Αυστρία και η Δανία θέλουν να ενισχυθεί επίσης η υποστήριξη της ΕΕ προς κράτη που υποδέχονται πρόσφυγες κοντά σε εστίες κρίσεις, ώστε οι πρόσφυγες αυτοί να μην ταξιδεύουν προς την Ευρώπη.


Το σχέδιο αναφέρεται ακόμη σε ιδέες και έννοιες που έχουν ήδη συμπεριληφθεί σε κείμενα συμπερασμάτων Συνόδων Κορυφής της ΕΕ, όπως οι πλατφόρμες αποβίβασης και τα κέντρα κράτησης για μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα, την ενίσχυση του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων, την αλληλεγγύη ανάμεσα στα κράτη μέλη.


«Όταν θα μπορούμε να δείξουμε ότι έχουμε ανακτήσει τον έλεγχο στην Ευρώπη, και ότι θα είμαστε εμείς αυτοί που θα αποφασίζουμε ποιος έρχεται και όχι κάποιος διακινητής (...) τότε θα βρισκόμαστε στο σημείο που θα μπορούμε να σκεφτούμε τις μετεγκαταστάσεις», ανέφερε ο Κικλ, ο οποίος ανήκει στο ακροδεξιό κόμμα των Ελεύθερων (FPÖ).


Υποστήριξε επίσης ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δώσει έμφαση στους πρόσφυγες που είναι «συμβατοί» προς «το σύστημα αξιών μας και τις απόψεις μας για (...) την κοινωνία».


Η αυστριακή αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) επέκρινε το σχέδιο των υπουργών της Δανίας και της Αυστρίας. «Η UNHCR πιστεύει ότι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης είναι ένα σημαντικό θεμέλιο για την προστασία των προσφύγων και δεν πρέπει να συνδέεται με άλλες πολιτικές», ανέφερε.



αναθυμιασεις κινητηρα diesel
ασκήσεις ρημάτων αρχαία

βοτανα γλυκοριζα

επιδομα α21 τελευταια δοση
μηχανισμοί επιδιόρθωσης dna

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, στη διάρκεια των επεισοδίων που άρχισαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με επίκεντρο στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης, τραυματίστηκε, πιθανόν από ρίψη φωτοβολίδας, ένας αστυνομικός και διακομίστηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


βοτανα γλυκοριζα

18817822


ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ


Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό αν οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις και προσαγωγές.


18817824


ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ


Αυτή την ώρα, συνεργεία δημοτικών υπαλλήλων και πυροσβέστες καθαρίζουν τους δρόμους γύρω από τα πανεπιστήμια από τα αντικείμενα, ενώ δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Εγνατία.


18817827


ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ


επαναληπτικο θρησκευτικα ε δημοτικου α ενοτητα

Η σορός που εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού λίγο πριν τις 16:00' το απόγευμα και ανασύρθηκε με τη βοήθεια δυτών.


επαναληπτικο θρησκευτικα ε δημοτικου α ενοτητα

θανάσης παπαδόπουλος ηθοποιός

γυρο γυρο ολοι παλαιο φαληρο

Παρότι οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ανήκει στον εξαφανισμένο 67χρονο, επειδή η σορός είναι παραμορφωμένη η κόρη του που κλήθηκε για το μακάβριο έργο της αναγνώρισης, δεν μπορούσε να είναι απόλυτα σίγουρη.


Έτσι, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις θα ακολουθήσει εξέταση DNA, σύμφωνα με το lamiareport.gr


Όπως είχε δηλώσει ο Περιφερειακός Διοικητής των ΠΥ Στερεάς, Αρχιπύραρχος Νικόλαος Σπαής, θα «χτένιζαν» όλη την περιοχή από ξηράς και με τη βοήθεια του Λιμενικού τις καταλήξεις των χειμάρρων, καθώς πίστευε ότι η ορμή των νερών ήταν ικανή να τα κουβαλήσει στη θάλασσα.


«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βρεθούν όλοι οι αγνοούμενοι…», είχε δηλώσει κατηγορηματικά ο κ. Σπαής σημειώνοντας την τεράστια προσπάθεια των ανθρώπων του ΠΣ τόσο κατά τη διάρκεια του κυκλώνα, όσο και μετά προσπαθώντας να μετριάσουν τον πόνο των ανθρώπων που είχαν πληγεί από το άγριο φυσικό φαινόμενο.


Σημειώνεται πως οι έρευνες για τη σύζυγο του 67χρονου συνεχίζονται.


πατατες προτηγανισμενες θερμιδες

ειδη τιμολογιων ευδαπ
ψυχωσεις βικιπαιδεια
ΣτΕ: Ανοίγει ο δρόμος για διεκδίκηση επιδομάτων θέσης ευθύνης στο Δημόσιο

Το δρόμο για τη διεκδίκηση επιδομάτων θέσης ευθύνης από όλους τους προϊσταμένους του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα ανοίγει απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαίωσε 15 άτομα τα οποία κατείχαν θέση ευθύνης (από 1.1.2016 έως 30.6.2016) στον «Ευαγγελισμό».


πατατες προτηγανισμενες θερμιδες

Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο οι προϊστάμενοι των Τμημάτων της Ιατρικής και Νοσηλευτικής υπηρεσίας των νοσοκομείων δεν μπορούν να λαμβάνουν μικρότερο ποσό ως επίδομα θέσης από τους υπόλοιπους προϊσταμένους άλλων Τμημάτων ακόμη κι αν εισπράττουν επιπλέον και επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Οι 15 έπαιρναν επίδομα 250 ευρώ μηνιαίως, ενώ οι προϊστάμενοι των Τμημάτων της Διοικητικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου λάμβαναν 290 ευρώ. Οι εν λόγω μειώσεις προβλέπονταν στο νόμο 4354/2015 που περιελάμβανε μέρος των προαπαιτούμενων που είχαν θέσει οι θεσμοί το καλοκαίρι του 2015 προκειμένου να εκταμιευτούν οι δόσεις του δανείου προς τη χώρα μας ώστε να αντιμετωπιστεί η δημοσιονομική κρίση.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Οι ενάγοντες ισχυρίζονταν στην προσφυγή τους ότι αν και κατείχαν θέσεις ευθύνης και καλούνταν να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά τους υπό αντίξοες συνθήκες στην υποστελεχωμένη νοσηλευτική υπηρεσία του Νοσοκομείου, υφίστανται αδικαιολόγητη άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους προισταμένους των Τμημάτων της Διοικητικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και τους λοιπούς προισταμένους Τμημάτων Δημοσίου διότι τους χορηγείται μειωμένο εν σχέσει με αυτούς το επίδομα θέσης ευθύνης.

Το σκεπτικό της απόφασης

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι σύμβουλοι Επικρατείας στο σκεπτικό της υπ. αριθμ. 874/2018 απόφασής τους, η συγκεκριμένη μείωση «αντίκειται στην αρχή της ισότητας που κατοχυρώνεται με το άρθρο 4 παρ.1 του Συντάγματος, δεδομένου ότι η εξαίρεση των προϊσταμένων τμημάτων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των νοσοκομείων…δεν παρίσταται δικαιολογημένη, ενόψει και των αναφερόμενων στην αιτιολογική έκθεση του νόμου αυτού, κατά την οποία το σύστημα αμοιβών που θεσπίζεται υπόκειται μεταξύ άλλων στις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, που κατοχυρώνονται με την μισθολογική εξέλιξη, ανάλογα με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του υπαλλήλου, καθώς και με την προσωπική του απόδοση, δηλαδή την προσωπική του αξία και ικανότητα, που αποτιμάται για κάθε πρόσωπο με ίσους όρους, σε συνάρτηση με το επίπεδο θέσης ευθύνης που κατέχει, τις συγκεκριμένες συνθήκες εργασίας, την άσκηση των αρμοδιοτήτων και την επίτευξη της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας στην οποία ανήκει…».

Σημειώνουν επίσης ότι η καταβολή μειωμένου επιδόματος θέσης ευθύνης «δεν δικαιολογείται ούτε από το ότι οι προϊστάμενοι τμημάτων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των νοσοκομείων λαμβάνουν επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, διότι αφενός μεν το επίδομα αυτό καταβάλλεται για άλλη αιτία από το επίδομα θέσης ευθύνης, αφετέρου δε το εν λόγω επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας δεν καταβάλλεται μόνο στους υπηρετούντες στη Νοσηλευτική Υπηρεσία των νοσοκομείων αλλά και σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων , σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του ως άνω νόμου, χωρίς να εξαιρούνται, άλλωστε, από την καταβολή του όσοι λαμβάνουν λόγω της θέσης τους και επίδομα θέσης ευθύνης κατά το άρθρο 16 του ίδιου νόμου…».

Οι δύο μειοψηφούσες απόψεις ανέφεραν αφενός η μία (Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος, οι Σύμβουλοι Αικ. Χριστοφορίδου, Μ. Κωνσταντινίδου, Μ. Γκορτζολίδου, Α. Χλαμπέα, Σ. Βιτάλη και η Πάρεδρος Α. Σδράκα που δεν έχει δικαίωμα ψήφου) ότι η προσφυγή πρέπει να απορριφθεί καθώς οι εν λόγω υπάλληλοι λάμβαναν και επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, αφετέρου η άλλη (όπως διατυπώθηκε από τον Σύμβουλο Μ. Πικραμένο) ότι η επίμαχη ρύθμιση για τους προισταμένους τμημάτων της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των νοσοκομείων δεν αντίκειται στη συνταγματική αρχή της ισότητας, και ότι «σε κάθε περίπτωση η διαφοροποίηση αυτή δεν συνιστά εκδήλως άνιση μεταχείριση, ώστε να υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο».

Η παραπάνω αγωγή εισήχθη προς κρίση αρχικώς στην επταμελή σύνθεση του Στ΄ Τμήματος του ΣτΕ αλλά λόγω του ότι αφορούσε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου προκειμένου να εκδικαστεί με το θεσμό της «πιλοτικής» δίκης.


χρωματιστα πλυντηρια ρουχων

λιμενικα νεα 45 επιλαχοντες

«Ο Στιβ θα καθοδηγεί την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Βόρεια Κορέα και τις προσπάθειές μας να επιτύχουμε τον στόχο του προέδρου Τραμπ για την οριστική, πλήρως επαληθεύσιμη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, όπως συμφωνήθηκε από τον Κιμ Γιονγκ Ουν» είπε στους δημοσιογράφους ο Πομπέο.


χρωματιστα πλυντηρια ρουχων

παιδικη υπερενταση

«Εκείνος κι εγώ θα μεταβούμε στη Βόρεια Κορέα την επόμενη εβδομάδα για να επιτύχουμε περαιτέρω διπλωματική πρόοδο προς τον στόχο μας», πρόσθεσε, χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.



καύσιμο υδρογόνου

κιτρινισμενα ασπρα ρουχα
Τι ζήτησε ο Τσίπρας από τον Πούτιν – Πότε θα επισκεφθεί τη Μόσχα

Με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε. Ε, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του.


καύσιμο υδρογόνου

Οι τουρκικές προκλήσεις και η ένταση σε Αιγαίο και Κύπρο, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και οι σχέσεις Ρωσίας με την ΕΕ, στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας


  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Προφανώς, τα… συχαρίκια ήταν η αφορμή για να σηκώσει ο κ. Τσίπρας το τηλέφωνο και να πάρει τον «τσάρο».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε εδώ και αρκετές ημέρες σκοπό να επικοινωνήσει με το Ρώσο πρόεδρο προκειμένου να τον ενημερώσει για τη στάση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως Μόσχα και Άγκυρα διάγουν περίοδο εξαιρετικών σχέσεων, όχι μόνο για τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία, αλλά και εξαιτίας της αγοράς από την Τουρκία του πανίσχυρου αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Ο κ. Τσίπρας λοιπόν δεν δίστασε να αναφερθεί σε όλα τα «φλέγοντα» ζητήματα και κυρίως στα ελληνοτουρκικά και στην αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας σε διάφορα μέτωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι θα θέσει το ζήτημα στη συνάντηση που θα έχει με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, στις 3 Απριλίου, στο πλαίσιο της Συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας-Τουρκίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Πούτιν για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου και ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι έχει γνώση και αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή του Έλληνα πρωθυπουργού σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η τηλεφωνική επικοινωνία κράτησε περισσότερο από μισή ώρα και σε αυτή επιβεβαιώθηκε η "καλή χημεία" μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο κ. Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία το δεύτερο εξάμηνο του 2018, τόνισε τη σημασία των στενών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, που είναι προγραμματισμένη για το φθινόπωρο και τόνισε πως η Ρωσία αποδίδει μεγάλη σημασία στο έργο της μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, η οποία αναμένεται να συγκληθεί σύντομα.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Ως προς το θέμα με τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σκριπάλ και της κόρης του ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας επανέλαβε τις θέσεις του.

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του τόνισε ότι αυτή η υπόθεση έχει επιβαρύνει πολύ τις σχέσεις Ε. Ε.-Ρωσίας, σημείωσε ότι πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα και - όπου αυτό χρειάζεται - σε συνεργασία και με τη Ρωσία. Επισήμανε ότι αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε έρευνα του opcw (Organisation for Prohibition of Chemical Weapons).

Σε ότι αφορά τη στάση της Ελλάδας είπε ότι τηρεί σαφώς τις δεσμεύσεις της, ως χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αλλά υποστηρίζει σταθερά το διάλογο και τη συνεργασία ΕΕ/ΝΑΤΟ με τη Ρωσία για την αντιμετώπιση διεθνών και περιφερειακών προκλήσεων. Πρόσθεσε πως δεν βοηθά κανέναν η επιστροφή σε λογικές ψυχρού πολέμου.



ομερτα ορκος σιωπης

κρουσος ρουχα βολος

Για να επανέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Ρώσος μεγιστάνας θα πρέπει να εξηγήσει πώς απέκτησε την περιουσία του. Πρόκειται για μια διαδικασία που εφαρμόστηκε μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των Βρετανών και των Ρώσων, που ακολούθησε του επεισοδίου με τον πρώην κατάσκοπο Σεργκέι Σκρίπαλ.


κρουσος ρουχα βολος

πώς κατεβάζω βίντεο από youtube

Ο Τιμ Ρολς, επικεφαλής της Τσέλσι δήλωσε στην Telegraph ότι ο Αμπράμοβιτς είναι πρόθυμος να εξακολουθήσει να έχει τον αγγλικό σύλλογο, ωστόσο αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει εάν δεν αισθάνεται ευπρόσδεκτος στην Αγγλία.


«Προφανώς η αποχώρηση από τον σύλλογο είναι κάτι που του έχει ήδη περάσει από το μυαλό. Αλλά ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπερδέψει την πολιτική κατάσταση με τον αθλητισμό. Θα πρέπει να παίξουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, δεν θα δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερο εχθρότητες», εξήγησε.


Να σημειωθεί ότι ο Αμπράμοβιτς ανέλαβε τον έλεγχο της Τσέλσι το 2003, κάνοντας ισχυρές επενδύσεις για να φέρει ονόματα όπως οι Ζοσέ Μουρίνιο, Ντιντιέ Ντρογκμπά, Φρανκ Λάμπαρντ και Εντέν Αζάρ. Από τότε, οι Λονδρέζοι κατέκτησαν πέντε πρωταθλήματα, ένα Champions League, ένα Europa League και πέντε Κύπελλα Αγγλίας.



law auth επιδομα

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

αεροδρομιο ροδου τωρα

Ο ειδικός διαμεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για το Σκοπιανό, που εμφανίστηκε αισιόδοξος για το ενδεχόμενο επίτευξης λύσης, μεταβαίνει τώρα στη γειτονική χώρα όπου και θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ.


αεροδρομιο ροδου τωρα

το μεσημεριανο πλαπουτα

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νίμιτς θα μεταφέρει στην ηγεσία της πΓΔΜ τις ελληνικές προτάσεις για την επίλυση του ονοματολογικού. Την ίδια ώρα, θα τεθούν στο «τραπέζι» και οι προτάσεις του ίδιου του διαμεσολαβητή, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στους πρέσβεις Ελλάδας και πΓΔΜ στη Νέα Υόρκη.


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ εξέφρασε σήμερα την ενόχλησή του για τη χθεσινή συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στο κρατικό κανάλι, λέγοντας ότι η δημόσια ανακοίνωση τελικών θέσεων «μπορεί να μειώσει το περιθώριο για διαπραγματεύσεις».


«Τις παραμονές της επίσκεψης του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, υπό τη διαμεσολάβηση του οποίου διεξάγεται η διαπραγματευτική διαδικασία για το θέμα του ονόματος, τονίζουμε ότι η δημόσια ανακοίνωση τελικών θέσεων μπορεί να μειώσει το περιθώριο για συνομιλίες», ανέφερε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, το γραφείο του Νίκολα Ντιμιτρόφ.


Παρόλα αυτά, η ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάνει ότι από πλευράς της πΓΔΜ υπάρχει «καλή βούληση για αμοιβαία αποδεκτή λύση» που θα σέβεται «τα συμφέροντα, την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των δύο λαών».


Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι για να «φτάσουμε σε αυτή τη λύση θα είναι αναγκαία η καλή βούληση και της άλλης πλευράς».


Κοτζιάς: Με καλή πίστη θα οδηγηθούμε σε θετική κατεύθυνση


Μετά το τετ α τετ με τον κ. Νίμιτς, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, χαρακτήρισε «παραγωγική» τη συνάντηση, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι με καλή πίστη οι δύο πλευρές μπορούν να οδηγηθούν σε μια λύση της διαμάχης για την ονομασία της πΓΔΜ.




κελλυ κελεκιδου καλημερα αγαπη στιχοι

δεν παιρνει μπροστα το σκαπτικο

χαρτης ευρωπης με αεροδρομια
Ειρήνη Λαγούδη: Τι μαρτυρά η νέα φωτογραφία στο viber με στενό συγγενικό της πρόσωπο

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη μετά από την είδηση ότι κάποιος ενεργοποίησε τον λογαριασμό που είχε στο Viber και μάλιστα άλλαξε και τη φωτογραφία προφίλ της, την ώρα μάλιστα που το κινητό της παραμένει άφαντο.


δεν παιρνει μπροστα το σκαπτικο

σπαθολαδο παρασκευη

Ο εξεταστής ψηφιακών πειστηρίων, Ιωάννης Πάσχος, εξήγησε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» πως για να φανεί ότι η Ειρήνη συνδέθηκε στο Viber τότε θα πρέπει κάποιος να μπήκε στην εφαρμογή.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


«Πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό εφόσον το κινητό τηλέφωνο δεν έχει βρεθεί; Πιθανόν το κινητό βρίσκεται στα χέρια κάποιου ή κάποιος μπήκε από άλλη συσκευή, εφόσον αυτή είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό Viber της Ειρήνης», είπε ο κ. Πάσχος.

Σε ερώτηση αν η 44χρονη είχε ενεργοποιήσει το Viber μόνο στο κινητό της και όχι σε κάποια άλλη συσκευή, πώς θα μπορούσε κάποιος να μπει στο λογαριασμό της και να αλλάξει τη φωτογραφία προφίλ της ο κ. Πάσχος απάντησε:

«Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το κινητό της. Το Viber έχει μια σύνδεση με την κάρτα sim και αυτό είναι και το id μας στο δίκτυο της συγκεκριμένης εφαρμογής. Αν λοιπόν κάποιος έχει την κάρτα sim και την τοποθετήσει σε κάποιο κινητό, τότε εφόσον εγκαταστήσει το πρόγραμμα θα μπορεί να μπει στο λογαριασμό της 44χρονης».

Στην περίπτωση δε που έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή και σε κάποια άλλη συσκευή, τότε σύμφωνα με τον κ. Πάσχο ακόμα κι αν έχει χαθεί το κινητό, μπορεί να μπει στο Viber από τη νέα αυτή συσκευή.

Διευκρίνισε ακόμα ότι δεν είναι σύνηθες, αλλά ούτε και περίεργο που ενεργοποιήθηκε το Viber αρκετές μέρες μετά από την εξαφάνιση του κινητού της Ειρήνης, γιατί όπως είπε η συσκευή δεν έχει βρεθεί, πράγμα που σημαίνει πως προφανώς κάποιος την έχει στα χέρια του.

Όπως αποκάλυψε τέλος στην εκπομπή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος, η νέα φωτογραφία που είναι πλέον προφίλ στο λογαριασμό της 44χρονης στο Viber είναι μια φωτογραφία με πρόσωπο από το πολύ άμεσο συγγενικό της περιβάλλον, γεγονός που γεννά ένα ακόμα πρόσθετο ερώτημα, το ποιος είναι αυτός που έχει πρόσβαση σε προσωπικές φωτογραφίες της Ειρήνης και πώς έχει συμβεί αυτό.

Πηγή: Star


τελωνειο ηρακλειου κρητησ

κωδικος αλμυρου βολου

Οι αλλαγές που προτείνονται αφορούν τις τάξεις από την Γ’ δημοτικού μέχρι την Α’ λυκείου και έχουν να κάνουν κυρίως με τη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία της διδασκαλίας του μαθήματος. Μάλιστα, τα νέα προγράμματα σπουδών αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή στις τάξεις του δημοτικού από τον Σεπτέμβριο 2019, δηλαδή το ερχόμενο σχολικό έτος. Βασικό μέλημα ήταν, όπως αναφέρθηκε μετά τη συνάντηση των τριών μερών (υπουργού-ΙΕΠ-επιτροπής) η βελτίωση του τρόπου διδασκαλίας και του περιεχομένου, ώστε και οι μαθητές να ενδιαφερθούν για το μάθημα, αλλά και το μάθημα να γίνει ενδιαφέρον για τους μαθητές, ταυτόχρονα.


τελωνειο ηρακλειου κρητησ

Ως προς τις αλλαγές, στα νέα προγράμματα σπουδών παραμένει η χρονολογική κατανομή σε δημοτικό και γυμνάσιο, που ακολουθεί το σχήμα (ανά τάξη): Αρχαιότητα-Μεσαίωνας-Νεότερη Εποχή-Σύγχρονη Εποχή. Το σχήμα αυτό εμπλουτίζεται και εξειδικεύεται με θεματικούς φακέλους, που έχουν στόχο να κάνουν τους μαθητές να συμμετέχουν στη μάθηση και όχι να αποστηθίζουν. Όπως ανέφερε ο Πολυμέρης Βόγλης, μέλος της επιτροπής που επεξεργάστηκε τα νέα προγράμματα σπουδών, οι θεματικοί φάκελοι αποτελούν «ουσιαστική καινοτομία», γιατί «έτσι επιτυγχάνεται η εμβάθυνση σε ιστορικά ζητήματα, η εξοικείωση με την ιστορική μέθοδο και η αποδέσμευση από το σχολικό βιβλίο».


Ενισχύεται η πρωτοβουλία και η δημιουργικότητα


«Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται η πρωτοβουλία και η δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών καθώς και η ενεργή συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία», τόνισε. Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο, είναι το ότι δίνεται έμφαση και στην κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική ιστορία πέραν της πολιτικής και στρατιωτικής και ενθαρρύνεται η βιωματική κατανόηση και έρευνα του παρελθόντος. Για παράδειγμα, στην Δ΄ δημοτικού προτείνεται η διδασκαλία της οικογενειακής, της προφορικής και της τοπικής ιστορίας.


Επίσης, η ελληνική ιστορία συνδέεται με την ευρωπαϊκή, την παγκόσμια, αλλά και την ιστορία των βαλκανικών και μεσογειακών λαών, ενώ οι Τέχνες παύουν να αποτελούν ένα κεφάλαιο-παράρτημα στο τέλος του βιβλίου και εντάσσονται οργανικά στην κεντρική αφήγηση των ιστορικών εξελίξεων. Έτσι, για παράδειγμα, στην Γ΄ γυμνασίου, ο ρομαντισμός και ο νεοκλασικισμός αποτελούν ενότητες του κεφαλαίου που αφορά στη Βιομηχανική Επανάσταση.


Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΕΠ, Γ. Κουζέλης, τα νέα αυτά προγράμματα σπουδών θα συμπληρωθούν με εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία και υπόλοιποι θεματικοί φάκελοι) που θα εκπονηθεί στο πλαίσιο προγράμματος ΕΣΠΑ που ξεκινάει άμεσα (σε αυτό θα συμπεριληφθούν προγράμματα και υλικά της Β’ και της Γ’ Λυκείου). Από τη μεριά του, ο υπουργός, Κ. Γαβρόγλου, εξέφρασε τη χαρά για το αποτέλεσμα των εργασιών της επιτροπής και ευχαρίστησε τα μέλη της ομάδας για τον σχεδιασμό του μαθήματος της Ιστορίας


Παραδείγματα:


– Στο Δημοτικό η διδασκαλία ξεκινάει από τη Μυθολογία και καταλήγει στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία. Στο Γυμνάσιο από την προϊστορική εποχή έως και τα μέσα του 19ου αιώνα, ενώ στο Λύκειο για πρώτη φορά εισάγεται η σύγχρονη Ιστορία από την πρώτη τάξη.


– Εισαγωγή της τοπικής και οικογενειακής Ιστορίας στη Γ’ και Δ’ Δημοτικού. Στη Γ’ τάξη, οι μαθητές εκτός από τη διδασκαλία της Μυθολογίας που διδάσκεται και σήμερα στις σχολικές τάξεις, θα διδάσκονται και οικογενειακή ιστορία. Στόχος είναι η έρευνα και η ανακάλυψη του γενεαλογικού δέντρου του κάθε μαθητή. Στη συνέχεια, στη Δ’ τάξη Δημοτικού παράλληλα με την Αρχαία Ιστορία, κάποιες διδακτικές ώρες θα αφιερωθούν στην τοπική ιστορία του μέρους διαμονής των μαθητών.


– Εμπλουτισμός των εκπαιδευτικών εκδρομών σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με την προσθήκη φύλλων εργασίας κατά τη διάρκεια των επισκέψεων και διαδραστικά παιχνίδια ώστε να μη «χάνεται» το ενδιαφέρον των μαθητών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτούς τους χώρους.


– Πρωτοβουλίες αναπαράστασης της καθημερινότητας στις εποχές της αρχαιότητας, της Βυζαντινής εποχής ή του Μεσαίωνα μέσω συνηθειών των ανθρώπων εκείνης της εποχής. Για παράδειγμα στη Ε’ Δημοτικού εντάσσεται ο θεματικός φάκελος «Πρόσκληση σε βυζαντινό γεύμα». Οι μαθητές μαθαίνουν για τη ζωή στο Βυζάντιο μέσω των διατροφικών συνηθειών, των ενδοοικογενειακών σχέσεων, του υλικού εξοπλισμού, με τα μέλη της επιτροπής του ΙΕΠ να προτείνουν μέχρι και τη διοργάνωση μαγειρικής βυζαντινών φαγητών στο πλαίσιο δραστηριοτήτων εκτός σχολικού ωραρίου.


– Διδασκαλία του αραβικού πολιτισμού, των επιστημών και των τεχνών και πηγές διαθέσιμες στους εκπαιδευτικούς για την ενημέρωση των μαθητών για όρους όπως το Τζιχάντ. Οπως σημείωσαν μέλη της επιτροπής, με την έλευση του Διαδικτύου οι μαθητές ενημερώνονται για καθετί που ακούν από αμφιλεγόμενες πηγές και αποτελεί ανάγκη το σχολείο να μπορεί να δώσει την ιστορική ερμηνεία αλλά και τις πηγές ώστε να εξηγήσει κάποιους όρους.



ειδη αλιειας στο γαλατσι

δεη βλαβες κορυδαλλος

παγκοσμια ημερα εθελοντη αιμοδοτη

Το ΚΚΕ με πρόσφατη απόφασή του αναθεώρησε την μέχρι τώρα θέση του για το Κυπριακό και τάχθηκε κατά της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ως μοντέλο επίλυσης του προβλήματος. Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΚΕ η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι μοντέλο για το οποίο «το τουρκικό κράτος δούλεψε συστηματικά για να περάσει ως συμβιβασμός - στα υλικά των συνομιλιών, ως βάση εκ μέρους του, για διχοτομική, συνομοσπονδιακή λύση, δύο κρατών». Το Πολιτικό Γραφεί του ΚΚΕ απορρίπτει την ΔΔΟ και ως εκ τούτου τάσσεται κατά των συνομιλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς αυτές διεξάγονται στη βάση αυτή.


δεη βλαβες κορυδαλλος

Από την πλευρά του το ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει «σοβαρό λάθος την απόφαση της σημερινής ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας να αντικαταστήσει τη διαχρονική του θέση για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, με τη θέση για ενιαίο κράτος».


Σε ανακοίνωσή του, το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι η εγκατάλειψη της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας δεν οδηγεί σε ενιαίο κράτος, αλλά στη διχοτόμηση που είναι καταστροφική για την Κύπρο. Το ΑΚΕΛ επισημαίνει ακόμα ότι το πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον της Κύπρου είναι θέμα των Κυπρίων και αυτοί είναι τελικά που θα αποφασίσουν. Προσθέτει δε ότι ορισμένοι στην Κύπρο που μέχρι πρόσφατα καθημερινά ύβριζαν το ΚΚΕ τώρα όψιμα το έχουν «αγαπήσει» εξαιτίας της αλλαγής της θέσης του στο Κυπριακό.


Για το ΑΚΕΛ, καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος, το ΚΚΕ θα είναι πάντα βαθιά ριζωμένο στην καρδιά του ως το κόμμα των αγώνων για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και ελευθερία της Ελλάδας, ως το κόμμα των κοινωνικών αγώνων για πρόοδο και ευημερία της χώρας και του λαού.



γερμανικό πληκτρολόγιο qwertz

εθνικη ελλαδος ποδοσφαιρου προγραμμα αγωνων φιλικοι αγωνες

Το μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής έγινε το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας. Ο «δικέφαλος του Βορρά» ήταν σαρωτικός, επικράτησε 4-0 των «πράσινων» που έδειξαν να είναι σε βαθιά κρίση επηρεασμένοι από τα εξωαγωνιστικά προβλήματα, με την επόμενη ημέρα για τις δυο ομάδες να καταδεικνύουν το απόλυτο contrast. Οι μεν Θεσσαλονικείς να είναι στα… ουράνια και να ξεκινούν αντεπίθεση για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, οι δε «πράσινοι» βυθίστηκαν ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια και στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε όλα τα επίπεδα.


εθνικη ελλαδος ποδοσφαιρου προγραμμα αγωνων φιλικοι αγωνες

λαστιχακια μαλλιων σιλικονης

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, αφού μόλις στο 9’ με ένα αριστουργηματικό σουτ ο Δημήτρης Πέλκας παραβίασε την εστία ου Σωκράτη Διούδη κι έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Με την… ορμή της Τούμπας, φαινόταν πως το βράδυ θα είναι πολύ εύκολο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, όμως, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφεραν να ισορροπήσουν την κατάσταση και να μην απειληθούν περαιτέρω ως το τέλος του ημιχρόνου. Σταδιακά ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα, αλλά η απουσία κανονικού σέντερ-φορ, του κόστισε στη δημιουργία φάσεων.


18835186


Γεμάτη για πρώτη φορά φέτος η Τούμπα, αφού τελείωσε η τιμωρία του ΠΑΟΚ. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ


Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το παιχνίδι ουσιαστικά… τελείωσε. Στο 51’ ο Δημήτρης Πέλκας και πάλι σε μια φάση όπου η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε… παιδική αντίδραση καθώς τον άφησε να γίνει κάτοχος της μπάλας από εκτέλεση πλαγίου άουτ και να κάνει… βόλτα στη μεγάλη περιοχή, κατάφερε να σκοράρει για το 2-0 του «δικεφάλου του Βορρά».


18835305


Διεκδίκηση μεταξύ του Ρόμπερτ Μακ και του Λούκας Βιγιαφάνιες. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ


Ο Παναθηναϊκός από εκεί και πέρα… πελαγοδρομούσε, ο ΠΑΟΚ ολοένα και γινόταν πιο επιθετικός και στο 67’ σε χέρι του Ινσούα μέσα στην περιοχή, δόθηκε πέναλτι και δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Αργεντινό μπακ, που αποβλήθηκε. Ο Κουλούρης εκτέλεσε εύστοχα για το 3-0, ενώ ο Πρίγιοβιτς, που πέρασε στο ματς σαν αλλαγή, διαμόρφωσε το 4-0 στο 77’ βάζοντας… το κερασάκι στην τούρτα της νίκης του ΠΑΟΚ, στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε παρουσία του κόσμου του στην Τούμπα για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, καθώς εξέτισε ποινή επτά αγωνιστικών λόγω των επεισοδίων του περσινού τελικού Κυπέλλου στον Βόλο με αντίπαλο την ΑΕΚ.


18835437


Σε άσχημη βραδιά οι περισσότεροι παίκτες του Παναθηναϊκού. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ


Με τη νίκη του αυτή, ο ΠΑΟΚ έφτασε στους 28 βαθμούς και είναι δεύτερος πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που έχει 29. Η ΑΕΚ είναι στους 27 βαθμούς, όμως, αγωνίζεται το βράδυ της Δευτέρας (11/12) κόντρα στην Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ και με δική της επικράτηση έχει την ευκαιρία να περάσει πάλι πρώτη στην κατάταξη της Super League.


Νίκες για Αστέρα και Ατρόμητο, «μοιρασιά» στα Γιάννινα


Το πρόγραμμα της Κυριακής είχε ανοίξει νωρίτερα στο «Γ. Καμάρας» της Ριζούπολης, εκεί όπου ο Αστέρας Τρίπολης πήρε εμφατική νίκη 3-1 στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 20’ με τον Νίκο Καλτσά. Ο Αλμπάνης ισοφάρισε για τους γηπεδούχους στο 50’, αλλά ο Μιχάλης Μανιάς στο 70’ έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους Αρκάδες. Ο Καλτσάς ήταν αυτός που με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 80’, υπέγραψε τη νίκη της ομάδας του.


18834687


Πρωταγωνιστής της νίκης του Αστέρα στη Ριζούπολη, ο Νίκος Καλτσάς. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ


Τις υψηλές πτήσεις του, συνέχισε και ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου υποδέχθηκε τον Λεβαδειακό, τον οποίο νίκησε 1-0. Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, ο Νικολά Ντιγκινί ήταν αυτός που σκόραρε στο 42’ και καθόρισε τη μοίρα της αναμέτρησης. Περισσότερο… σασπένς είχε το ματς που έγινε στους «Ζωσιμάδες» των Ιωαννίνων. Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε τη Λαμία, με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με κεφαλιά του Μαυροπάνου στο 64’ αλλά ο Τσούκαλος στο 77’ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με τους γηπεδούχους να έχουν και παράπονα από τη διαιτησία του κ. Ευαγγέλου.


18834994


Μια ακόμα νίκη πανηγύρισε στο φετινό πρωτάθλημα ο Ατρόμητος. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ


Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής


Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017


15:00 ΑΕΛ – Ξάνθη 1-0


17:15 Πανιώνιος – Πλατανιάς 2-1


19:30 Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-4


Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017


15:00 Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης 1-3


17:15 Ατρόμητος – Λεβαδειακός 1-0


17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 1-1


19:30 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 4-0


Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017


19:30 ΑΕΚ – Κέρκυρα


Η Βαθμολογία


Θέση


ΟΜΑΔΑ


ΑΓΩΝΕΣ


ΒΑΘΜΟΙ


1


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


14


29


2


Π. Α.Ο. Κ.


14


28


3


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.


14


27


4


A. E.K.


13


27


5


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ


14


22


6


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.


14


21


7


Α. Ε.Λ.


14


17


8


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


14


17


9


Α. Ο. ΞΑΝΘΗ


14


17


10


ΛΑΜΙΑ


14


16


11


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


14


15


12


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ


14


15


13


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ


14


14


14


ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.


14


11


15


Α. Ο.Κ.


13


11


16


ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ


14


6



αρωνια αγορα καρπου

ο ξένος καμύ τιμη

Τις τελευταίες ημέρες οι υπάλληλοι της ταχυδρομικής υπηρεσίας ταξινομούν το περιεχόμενο χιλιάδων σάκων, στην Ιεριχώ της Δυτικής Όχθης, αφού οι ισραηλινές αρχές επέτρεψαν επιτέλους να περάσουν στα Παλαιστινιακά Εδάφη γράμματα και δέματα από τη γειτονική Ιορδανία.


ο ξένος καμύ τιμη

ιασωνας λαμπιδης

ψυχολογοι δωρεαν

Σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, οι 10,5 τόνοι γραμμάτων και δεμάτων παρέμεναν στην Ιορδανία από το 2010 επειδή το Ισραήλ δεν επέτρεπε την απευθείας παράδοσή τους στην Παλαιστινιακή Αρχή, στη Δυτική Όχθη.


Η αλληλογραφία από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, τα σύνορα των οποίων ελέγχονται από τις ισραηλινές αρχές, περνά πρώτα από ελέγχους ασφαλείας στο Ισραήλ. Οι ισραηλινές αρχές αναφέρουν ότι επίκειται η εφαρμογή μιας συμφωνίας του 2016 η οποία θα επιτρέψει την απευθείας ταχυδρομική σύνδεση της Δυτικής Όχθης με το εξωτερικό.


Μεταξύ των αντικειμένων που ταξινομήθηκαν στο ταχυδρομείο της Ιεριχούς ήταν ένα αναπηρικό αμαξίδιο και διάφορα παιδικά παιχνίδια. "Σχηματίστηκε μια ομάδα για να παραδώσει (την αλληλογραφία) στον κόσμο το συντομότερο δυνατόν", είπε ο Χουσέιν Σαουάφτα, ο γενικός διευθυντής της Παλαιστινιακής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας.


Ένας ταχυδρομικός, ο Ραμαντάν Γαζάουι, σημείωσε πάντως ότι ορισμένα από τα δέματα και τα γράμματα έχουν καταστραφεί, τα κουτιά άνοιξαν και το περιεχόμενό τους χύθηκε έξω, ενώ σε άλλα οι διευθύνσεις δεν διαβάζονται πια.


"Υπάρχουν παιχνίδια για παιδιά. Μπορεί να ήταν ενός έτους όταν τους έστειλαν αυτά τα δώρα. Και τώρα είναι οκτώ", είπε χαρακτηριστικά ο Γαζάουι.


πολεμοι στην ευρωπη

σχεδιο αχιλλεας blogspot

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στο εστιατόριο The Red Hen, στο Λέξινγκτον της Βιρτζίνια, Πολιτείας που γειτονεύει με την Ουάσιγκτον.


πολεμοι στην ευρωπη

τραυλισμος σε παιδι 5 ετων

«Το βράδυ της Παρασκευής, η ιδιοκτήτρια του Red Hen στο Λέξινγκτον μου ζήτησε να φύγω επειδή εργάζομαι για τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Έφυγα ευγενικά» ανέφερε μέσω του Twitter η Σάντερς. Η απαίτηση της ιδιοκτήτριας «λέει περισσότερα για εκείνην, παρά για μένα», πρόσθεσε.


Ένας άνδρας που υποστηρίζει ότι είναι εργαζόμενος στο συγκεκριμένο εστιατόριο έγραψε στο Facebook ότι ανέλαβε να σερβίρει την Σάντερς «συνολικά για δύο λεπτά».




Last night I was told by the owner of Red Hen in Lexington, VA to leave because I work for @POTUS and I politely left. Her actions say far more about her than about me. I always do my best to treat people, including those I disagree with, respectfully and will continue to do so

— Sarah Sanders (@PressSec) 23 Ιουνίου 2018

ορθοπεδικοι εοπυυ στο βολο

ποσο λιποσ πρεπει να εχω για να φαινονται οι κοιλιακοι
σοκολατενιο ρυζογαλο

Στις 12 Μαΐου 2008 διασώστες από όλο τον κόσμο συνέρρευσαν στην περιοχή μετά την καταστροφή που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Ο Μπινζί ήταν ανάμεσα στους έξι σκύλους και στους 100 πυροσβέστες που έσπευσαν επιτόπου. Ήταν η πρώτη φορά που ο εκπαιδευτής του, ο Ουάνγκ, πήγε μαζί με τον Μπινζί, ηλικίας ενός έτους τότε, σε περιοχή που επλήγη από τον σεισμό. Όπως διηγείται σήμερα ο Ουάνγκ, όταν έφθασαν στην περιοχή αντίκρισαν την απόλυτη καταστροφή. Ο ίδιος ο Ουάνγκ φοβόταν όταν άκουσε μάλιστα ότι υπάρχει το ενδεχόμενο μετασεισμών. Όμως και ο Μπινζί ήταν ανήσυχος και άρχισε να τρέχει πάνω - κάτω. Για να τον χαλαρώσει τον αγκάλιασε σφιχτά και έμειναν έτσι αρκετά λεπτά.


ορθοπεδικοι εοπυυ στο βολο

Στις 14 Μαΐου, τη δεύτερη ημέρα της αποστολής τους, ο Μπινζί έγινε ήρωας.


Μισή ώρα αφότου έφθασαν στην περιοχή που ήταν κάποτε το νηπιαγωγείο του Μπεϊτσουάν, ο Μπινζί πάλευσε να ξεφύγει από το λουρί και γαύγιζε σαν τρελός κοντά σε μία ρωγμή. Οι διασώστες τον ακολούθησαν, πήγαν κοντά στη ρωγμή και τότε άκουσαν μία αδύναμη παιδική φωνή να καλεί για βοήθεια. Όταν ο Μπινζί είδε τους διασώστες να ξεκινούν το έργο τους σταμάτησε αμέσως να γαυγίζει και έφυγε για να συνεχίσει, μυρίζοντας τα υπόλοιπα ερείπια. Οι διασώστες χρησιμοποίησαν ειδικές υδραυλικές ράβδους για να απομακρύνουν τα τσιμέντα και καθάρισαν ένα - ένα τα χαλίκια πριν τραβήξουν με μεγάλη προσοχή το κοριτσάκι από τα ερείπια. Η εξάχρονη μικρή ήταν καλά προστατευμένη από τη δασκάλα της η οποία την κάλυψε με το σώμα της για να την σώσει. Δυστυχώς η ηρωική δασκάλα ήταν νεκρή. Σήμερα, η έφηβη πλέον Ρεν Σιγιού είναι μαθήτρια λυκείου. Ο Μπινζί εντόπισε συνολικά 13 ανθρώπους ζωντανούς στα ερείπια, ενώ η ομάδα διάσωσης από την πυροσβεστική υπηρεσία του Τσιανγκσού διέσωσε 39 ανθρώπους.


Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

βανεσσα βακαλη

emi options without credit card
Στις φλόγες μονοκατοικία στον Άλιμο - Εντοπίστηκε άτομο χωρίς τις αισθήσεις του

Φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε σε μονοκατοικία που βρίσκεται επί της οδού Φιλελλήνων στο δήμο Αλίμου Αττικής.


βανεσσα βακαλη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο σημείο εντοπίστηκε άτομο χωρίς τις αισθήσεις του, το οποίο και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Χωρίς τις αισθήσεις του #εντοπίστηκε άτομο και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ, κατά την διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε μονοκατοικία, επί της οδού Φιλελλήνων στο δήμο Αλίμου Αττικής.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) 9 Φεβρουαρίου 2018


power of love lyrics original

ναυτικα μιλια υπολογισμος

ζυγός κέρκυρα
ονειροκριτης γυναικα πεθαμενη

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες καλεί τους εφοριακούς να μετέχουν μαζικά στην απεργία για να ανατραπούν μνημονιακές πολιτικές.


ναυτικα μιλια υπολογισμος

«Μετά από 6 χρόνια μνημονιακών πολιτικών που διέλυσαν τον κλάδο και τις υπηρεσίες μας, πετσόκοψαν το εισόδημά μας, έχουν επιβάλει φορολογίες εξοντωτικές, και διέλυσαν το ασφαλιστικά μας ταμεία, δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλες υποσχέσεις που δεν δίνουν οριστικές λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και είναι σοβαρά», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.


Αναφερόμενη στις βασικές διεκδικήσεις των εφοριακών η ΠΟΕ ΔΟΥ εστιάζει στην ανακοίνωσή της στα εξής:



  • Στη διασφάλιση εργασιακών σχέσεων και συνθηκών, στα πλαίσια της λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων από 1.1.2017 και τις συνέπειες που θα επιφέρουν τα νέα οργανογράμματα, η μη εφαρμογή του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, το σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού και η υπερεντατικοποίηση της εργασίας μας, μέσα από στόχους άπιαστους και υπερβολικούς.

  • Στη μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων στον κλάδο, εντός και εκτός ΓΓΔΕ.

  • Στην άρση του νόμου για ποινικές – αστικές – πειθαρχικές ευθύνες των ελεγκτών.

  • Στην παράταση της παραγραφής και προτεραιοποίηση των εισαγγελικών παραγγελιών που κατακλύζουν τις υπηρεσίες.

  • Στην ανάγκη 3.000 νέων προσλήψεων ς για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες που έχουν απογυμνωθεί ώστε να αποτραπεί η παραγραφή σοβαρών υποθέσεων που περιλαμβάνονται στις διάφορες λίστες.

  • Στην άρση του αποκλεισμού της κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από τη διεκδίκηση θέσεων ευθύνης στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.


μαρια μπεκατωρου διαφημιση galaxy

ελαφι φωτοσωληνας

Ένας οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε έξι ανθρώπους στη διάρκεια συμπλοκής που ξέσπασε έξω από ένα ποτοπωλείο ναργιλέδων.


μαρια μπεκατωρου διαφημιση galaxy

ροδακινο ονειρο δεμυ

Ένας από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ η κατάσταση των υπολοίπων τεσσάρων είναι σταθερή, δήλωσε ο Λι Τζόουνς, εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης. Άλλοι δύο άνθρωποι μαχαιρώθηκαν στη διάρκεια της συμπλοκής και η κατάστασή τους είναι σταθερή.



PHOTO from the deadly scene in queens. 1 Dead. 5 others injured via @MHermannPhoto pic.twitter.com/Wq6piQMpi6

— New York City Alerts (@NYCityAlerts) 3 Δεκεμβρίου 2017

μαθηματα ηλεκτρικης κιθαρας αθηνα

παυλος μυλωνας ελαμ
ψητη γουρουνοπουλα πειραιάς 185 41

Ειδικότερα, οι συντάξεις του Ιουνίου του 2017 θα καταβληθούν στους συνταξιούχους από τις 30 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου.


μαθηματα ηλεκτρικης κιθαρας αθηνα

Αναλυτικά:


- Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2017 ημέρα Τρίτη.


- Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2017 ημέρα Τρίτη.


- Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη.


- Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την 1η Ιουνίου 2017 ημέρα Πέμπτη.


- Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2017 ημέρα Τρίτη.


- Το ΕΤΕΑ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις στις 02 Ιουνίου 2017 ημέρα Παρασκευή.


- Τα υπόλοιπα Ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 30 Μαΐου 2017 ημέρα Τρίτη.


ψυχιατροσ μαρουσι

νηπιαγωγεια χολαργου
Χανιά: «Πάγωσε» το αίμα τους όταν είδαν αυτόν το φονιά να βγαίνει στην παραλία! (vid+pic)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι λουόμενοι σε παραλία των Χανίων, αντικρίζοντας ένα τρομακτικό θέαμα στην ακτή.


ψυχιατροσ μαρουσι

ελευθερο καμπινγκ ροβιες

Ένας καρχαρίας βγήκε στην άμμο, στην παραλία Άπτερα, μεταξύ Χρυσής Ακτής και Νέας Χώρας και εγκλωβίστηκε στην ακτή, αδυνατώντας να επιστρέψει στο νερό. Άμεσα κάποιοι θαρραλέοι επιχείρησαν να ξαναβάλουν το φονιά των ωκεανών μέσα στο νερό, ωστόσο πήραν πρώτα φυσικά κάποιες επιφυλάξεις.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Από τη στιγμή που δεν γνώριζαν αν ήταν επιθετικός πέταξαν αρχικά ένα σκοινί με στόχο να τον τραβήξουν, όμως τελικά, ένας ατρόμητος κολυμβητής τον τράβηξε λίγο από την ουρά και τον πέταξε πίσω στο φυσικό του περιβάλλον.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα στο Funtime.gr


τοκοχρεολυτική απόσβεση δανείων

Το πρόγραμμα της Τετάρτης


ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ
15:05 Ελένη Πρελορέντζου KL1


τοκοχρεολυτική απόσβεση δανείων

ΣΤΙΒΟΣ
16:05 Σε Τζον Φερνάντες Σφαιροβολία F53 (τελικός)
00:14 Μιχάλης Σεΐτης 400μ Τ43/44
00:23 Χρήστος Κουτούλιας Μήκος Τ45/46/47 (τελικός)


ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
16:13 Χαράλαμπος Ταϊγανίδης 100 ύπτιο S12
16:17 Γιάννης Κωστάκης 50 πρόσθιο SB2
16:32 Κωνσταντίνος Καραούζας 50 πρόσθιο SB3
16:46 Γεράσιμος Λιγνός 50 ελεύθερο S13
00:36 100μ Ύπτιο Ανδρών S12 Τελικός
01:19 50μ Πρόσθιο Ανδρών SΒ2 Τελικος
01:35 50μ Πρόσθιο Ανδρών SΒ3 Τελικός
01:59 50μ Ελεύθερο Ανδρών S13 Τελικός


ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
18:05 4η, 5η, 6η ιστιοδρομία Sonar (Βασίλης Χριστοφόρου, Θεόδωρος Αλεξάς, Ανάργυρος Νοτάρογλου)


ΜΠΟΤΣΙΑ
19:00 Παναγιώτης Σουλάνης - Μαουρίσιο Ιμπαρμπούρε (Αργεντινή) BC1
19:00 Χρυσή Μόρφη-Μέτζου - Χιεονσέοκ Σέο (Νότιος Κορέα) BC4
19:15 Γρηγόρης Πολυχρονίδης - Ντάνιελ Μίτσελ (Αυστραλία) BC3
00:00 Παναγιώτης Σουλάνης - Μέι Λέουνγκ (Χονγκ Κονγκ) BC1
00:00 Χρυσή Μόρφη-Μέτζου - Ντομίνγκος Βιέιρα (Πορτογαλία) BC4


ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ
19:30 Θανάσης Μπαράκας Ατομική χρονομέτρηση Β
20:44 Παρασκευή Καντζά, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη Ατομική χρονομέτρηση Β


ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ
16:00 Παύλος Μάμαλος -107 κιλά
22:00 Κώστας Δήμου +107 κιλά



iphone 4s χαρακτηριστικα μπροστινη καμερα
φερμουαρ ραψιμο

βιλλα στελλα νεο ηρακλειο χαρτης

moda bagno φωτιστικα
Καιρός: Στα λευκά «ντύθηκαν» τα Ανώγεια και οι ορεινές περιοχές της Κρήτης (pics)

Καιρός: Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Κρήτη και αρκετές ορεινές περιοχές της Κρήτης έχουν ήδη ντυθεί στα λευκά.


βιλλα στελλα νεο ηρακλειο χαρτης

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, πέπλο χιονιού έχει σκεπάσει τα Ανώγεια και το Οροπέδιο Λασιθίου, με το ύψος του χιονιού να έχει ήδη φτάσει το ένα μέτρο και τον υδράργυρο, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, να πέφτει υπό του μηδενός.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονταν σήμερα όλη ημέρα, προκειμένου να ανοίξουν τους δρόμους μέσα στα χωριά, ώστε να διευκολυνθούν οι κάτοικοι στις μετακινήσεις τους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου


Καιρός: Στα λευκά «ντύθηκαν» τα Ανώγεια και οι ορεινές περιοχές της Κρήτης (pics)
01
Καιρός: Στα λευκά «ντύθηκαν» τα Ανώγεια και οι ορεινές περιοχές της Κρήτης (pics)


















λαμπρος γκαραγκανης blog

σαραντα κυματα τραγουδι

Τζέσυ Παπουτσή: Πλήθος κόσμου στην κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρετούν την Τζέσυ Παπουτσή στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών.


σαραντα κυματα τραγουδι

χελωνα δαγκωνει

κουρτινα ρομαν σχεδια

Η ηθοποιός «έσβησε» στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», έχοντας δώσει επί 62 ημέρες «μάχη» για τη ζωή, μετά τη διάγνωση για όγκο στο κεφάλι.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Οι δικοί της άνθρωποι βρέθηκαν από νωρίς στο Γ’ νεκροταφείο στη Νίκαια. Τραγική φιγούρα είναι ο γιος της, Γιώργος Καληώρας, τον οποίο απέκτησε από τον πρώτο της γάμο με τον ηθοποιό, Θάνο Καληώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Gossip-tv.gr


radio in oberhausen

εχει παρει κανεισ το φοιτητικο επιδομα
καρελης γκολ με γκενκ

Η Τάλα Φάρεα, 16 ετών και η Ροτάνα Φάρεα, 23 ετών, που ζούσαν στη Βιρτζίνια, βούτηξαν στον ποταμό προτιμώντας να βάλουν τέλος στη ζωή τους παρά να επιστρέψουν στη Σαουδική Αραβία, υποστήριξε ο Ντέρμοτ Σία, ο επικεφαλής των ερευνών. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια αξιόπιστη ένδειξη ότι διαπράχθηκε έγκλημα, όμως το ερευνούμε», πρόσθεσε.


radio in oberhausen

Μάρτυρες από τη Βιρτζίνια είπαν στους αστυνομικούς ότι οι δύο νεαρές γυναίκες «θα προτιμούσαν να κάνουν κακό στον εαυτό τους, να αυτοκτονήσουν, παρά να γυρίσουν στη Σαουδική Αραβία».


Οι αδελφές βρέθηκαν νεκρές στις 24 Οκτωβρίου από έναν περαστικό.


Οι αστυνομικοί βασίστηκαν σε καταθέσεις μαρτύρων, στις εικόνες από κάμερες ασφαλείας και στα στοιχεία που προέκυψαν από την πιστωτική κάρτα της μεγαλύτερης αδελφής για αγορές φαγητού και ενοικίαση δωματίου σε ξενοδοχείο για να καθορίσουν ότι μάλλον δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.


Η οικογένειά τους τις είχε δει για τελευταία φορά στη Βιρτζίνια στις 30 Νοεμβρίου 2017. Μετά, έζησαν για κάποιο διάστημα σε ένα καταφύγιο για θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Τον Σεπτέμβριο έφτασαν στη Νέα Υόρκη και έμειναν σε διάφορα «πολυτελή ξενοδοχεία», είπε ο Σία.


Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στους αστυνομικούς ότι στις 24 Οκτωβρίου είδε δύο γυναίκες να γονατίζουν κοντά στον ποταμό Χάντσον και να προσεύχονται μεγαλόφωνα για περίπου 15 λεπτά.


Οι αδελφές ζούσαν στις ΗΠΑ εδώ και δύο-τρία χρόνια και πιστεύεται ότι είχαν κακοποιηθεί. Δεν έχει διευκρινιστεί αν είχαν ζητήσει άσυλο στη χώρα.


Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

επιστημη και ζωη θεσσαλονικη

Ο 28χρονος Μάικλ είναι ο δεύτερος από τους 4 γιους του Τζον Στόκτον (ο Χιούστον έπαιξε football, ο Ντέιβιντ παίζει επίσης μπάσκετ και ο Σάμιουελ), ενώ έχει και δύο αδελφές (την Λϊντσεϊ και την Λόρα, που επίσης παίζουν μπάκσετ) και προσπαθεί να ανταπεξέλθει στο βαρύ όνομα που κουβαλά στα παρκέ του μπάσκετ). Είναι και αυτός πόιντ γκαρντ, όπως ο πατέρας του και πέρυσι αγωνιζόταν στην D-League με τη φανέλα της θυγατρικής ομάδας των Κλίβελαντ Καβαλίερς, τους Canton Charge.


επιστημη και ζωη θεσσαλονικη




χορηγίες youtube
υπονομοι αθηνας

μετάφραση δικηγόρου

e coli μικροβιο αντιβιωση
υποχρεωσεις φιλοζωων

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ στο πλαίσιο του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, παρουσία των πρεσβειρών της Μ. Βρετανίας, Kate Smith και της Σουηδίας Charlotte Sammelin, καθώς και στελεχών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής.


μετάφραση δικηγόρου

Μιλώντας για τη θέση της γυναίκας στις ευρωπαϊκές χώρες, τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τι πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην Ισλανδία, τη χώρα που θα μπορούσε όπως είπε να αποτελεί «φάρο» για τις υπόλοιπες χώρες σε ό, τι αφορά στις πολιτικές για την ισότητα ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.


Ο Σταύρος Θεοδωράκης καυτηρίασε δύο μεγάλα θέματα που ισχύουν στην Ελλάδα και, όπως είπε, προσβάλλουν τις γυναίκες. Το πρώτο είναι το θέμα των παιδικών σταθμών. Δεν γίνεται σε μια ευρωπαϊκή χώρα να μην υπάρχει στέγη για όλα τα παιδιά, είπε χαρακτηριστικά καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκομένους. Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε είναι αυτό «της κακοποίησης των γυναικών στα μαιευτήρια» κάνοντας λόγο για τον μεγάλο αριθμό καισαρικών τομών.



μανατζερ ρουβα

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη (G20) αναμένεται να συναντηθούν στις 11-12 Οκτωβρίου στο Μπαλί της Ινδονησίας και στην κορυφή της ατζέντας θα είναι ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας και οι εντάσεις με την Ευρώπη.


μανατζερ ρουβα

εθνικο και καποδιστριακο νομικη

μπορντο συνδυασμοι χρωματων

«Ανησυχούμε για τον κίνδυνο κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων, που μπορούν να έχουν σοβαρό αρνητικό αντίκτυπο για την ισχυρή, χωρίς αποκλεισμούς, βιώσιμη και ισορροπημένη παγκόσμια ανάπτυξη και επενδύσεις» αναφέρουν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ σε έγγραφο που ετοιμάστηκε για τη συνάντηση και που πρόκειται να εγκριθεί επισήμως στις 2 Οκτωβρίου.


«Η Ομάδα των 20 (G20) θα πρέπει να επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή της να προωθήσει το άνοιγμα της αγοράς, τη μάχη κατά όλων των μορφών προστατευτισμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, μια ενισχυμένη βασισμένη σε κανόνες πολυμέρεια και ισότιμους όρους ανταγωνισμού για το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών, τις επενδύσεις και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας», αναφέρεται στο έγγραφο, που είδε το πρακτορείο Reuters.


delivery περιπτερο καλλιθεα

αγωνας ολυμπιακου ξανθης
Φωτιά Αττική - Κινέτα: Διαγραφή οφειλών στους πληγέντες ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Στη διαγραφή τυχόν οφειλών για το 2018 στους πολίτες που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές προχωρά η ΔΕΗ.


delivery περιπτερο καλλιθεα

παιχνιδιαρα στιχοι

Όπως ανακοίνωσε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, θα υπάρξει «διαγραφή των οφειλών για Ηλεκτρική Ενέργεια (ανταγωνιστική χρέωση λογαριασμού), η οποία έχει καταναλωθεί από 1/1/2018 έως σήμερα, για τις οικίες και τα καταστήματα που καταστράφηκαν, καθώς και για τις οικίες των οικογενειών των θυμάτων της χθεσινής τραγωδίας». Παράλληλα ανακοίνωσε «γενναίες ρυθμίσεις» σε παλαιότερες οφειλές.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Η ανακοίνωση αναλυτικά:

«Διαγραφή οφειλών των πληγέντων

Η Διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τα θύματα της χθεσινής πύρινης λαίλαπας που έπληξε τη χώρα και ιδιαίτερα την Αττική και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και σε όσους συμπολίτες μας υπέστησαν υλικές καταστροφές.

Ως ελάχιστο δείγμα έμπρακτης υποστήριξης στους συμπολίτες μας που επλήγησαν, η Διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε τη διαγραφή των οφειλών για Ηλεκτρική Ενέργεια (ανταγωνιστική χρέωση λογαριασμού), η οποία έχει καταναλωθεί από 1/1/2018 έως σήμερα, για τις οικίες και τα καταστήματα που καταστράφηκαν, καθώς και για τις οικίες των οικογενειών των θυμάτων της χθεσινής τραγωδίας.

Για παλαιότερες οφειλές θα υπάρξουν πολύ γενναίες ρυθμίσεις.»

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά - Συγκλονιστική έκκληση από πατέρα: «Δεν μπορώ να βρω τα δίδυμα παιδιά μου που είναι ζωντανά»

Φωτιά Τώρα: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη (χάρτης)


μαρξ και νεωτερικότητα

Ύστερα από έρευνα αστυνομικών της Ασφάλειας Σπάρτης και του τμήματος Ευρώτα, τη φωτιά έβαλε ο ανιψιός της, ο οποίος ζούσε μαζί της. Ο 53χρονος δολοφόνος βρέθηκε το βράδυ της επόμενης ημέρας, συνελήφθη και πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης με κατηγορίες για ανθρωποκτονία και από πρόθεση εμπρησμό.


μαρξ και νεωτερικότητα

μοδιστρες που ραβουν νυφικα αθηνα

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε με εγκαύματα σε όλο της το σώμα κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο ανιψιός της, αρχικά, είχε προσπαθήσει να κρυφτεί.



τηλεφωνα χαλκιδικης

e-class μαλλιαρα

κιτρινη σαλτσα για κοτοπουλο

Στην πράξη, το συγκεκριμένο πρόγραμμα Πρώτης Πρόσληψης Μισθωτών έχει διττή σημασία καθώς από τη μια πλευρά θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε νέο επιχειρηματία ή αυτοαπασχολούμενο που θέλει να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία να προσλάβει τον πρώτο του μισθωτό, παίρνοντας επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ. Από την άλλη, όμως, με αυτόν τον τρόπο θα προσληφθούν περίπου 20.000 άνεργοι.


e-class μαλλιαρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα επιχορήγησης προβλέπει την επιδότηση για έναν χρόνο τόσο του μισθολογικού όσο και του μη μισθολογικού κόστους ενός νεοπροσληφθέντος. Πρόκειται, πάντως, για εργασία πλήρους απασχόλησης και μάλιστα, όπως επισημαίνεται, εάν οι επιχειρήσεις προσλάβουν νέους ανέργους, ηλικίας έως 29 ετών, τότε η επιχορήγηση δεν σταματά στους δώδεκα μήνες αλλά επεκτείνεται για άλλους έξι.


Αλλωστε, ο στόχος του προγράμματος του ΟΑΕΔ δεν είναι άλλος από το να δώσει ώθηση στους νέους επιχειρηματίες να προσλάβουν μισθωτούς νεαρής ηλικίας.Μάλιστα, μετά το πέρας της δέσμευσης του προγράμματος, εναπόκειται στον ίδιο τον εργοδότη το εάν θα συνεχίσει τη συνεργασία με τον μισθωτό, ο οποίος προσελήφθη μέσω της δράσης επιχορήγησης.


Σημειώνεται πως η επιδότηση θα ανέρχεται στο 50% του μισθολογικού κόστους κάθε μήνα. Θα υπάρχει, βέβαια, ανώτατο όριο που θα ορίζεται στα 500 ευρώ μηνιαίως. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους ανέργους, οι οποίοι θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα, είναι να έχουν τρίμηνη εγγεγραμμένη ανεργία στο μητρώο του ΟΑΕΔ. Αντίστοιχα, οι νέοι επιχειρηματίες, οι οποίοι θα συμμετέχουν, δεν θα πρέπει να έχουν απασχολήσει στο παρελθόν άλλο προσωπικό. Ως δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται οι ατομικοί επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν έχουν απασχολήσει ή δεν απασχολούν προσωπικό.


Παράλληλα, όμως, μπορούν να συμμετέχουν και οι επιχειρήσεις, έχοντας οποιαδήποτε νομική μορφή, οι οποίες επίσης δεν απασχολούν ούτε στο παρόν ούτε κατά το παρελθόν προσωπικό και που στο μετοχικό τους ή εταιρικό κεφάλαιο συμμετέχουν βέβαια νέοι, ηλικίας έως 35 ετών, κατέχοντας ποσοστό από 50% και πάνω – είτε ατομικά είτε αθροιστικά.


Το πρόγραμμα δεν αποκλείει ακόμη και τη συμμετοχή Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, με τον όρο της μη απασχόλησης οποτεδήποτε στο παρελθόν προσωπικού και με την υποχρέωση την πλειοψηφία των μεριδίων (άνω του 50%) να κατέχουν νέοι ηλικίας έως 35 ετών.


Μάλιστα, δίνεται η δυνατότητα οι δικαιούχοι αυτοί να μπορούν να ενταχθούν ακόμη και αν συμμετέχουν ή συμμετείχαν σε άλλες επιχειρήσεις οποιασδήποτε νομικής μορφής, είτε ως φυσικά πρόσωπα είτε ως νομικές οντότητες, που απασχολούν ή απασχολούσαν κατά το παρελθόν προσωπικό, εφόσον το ποσοστό συμμετοχής τους θα είναι έως 50% (ατομικά ή αθροιστικά).


Διευκρινίζεται πως στο πρόγραμμα δεν μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις ή ατομικοί επιχειρηματίες έως 35 ετών καθώς και μέλη επιχειρήσεων, οποιασδήποτε νομικής μορφής, που συμμετέχουν με ποσοστό άνω του 50%, οι οποίοι απασχολούν ή απασχόλησαν κατά το παρελθόν προσωπικό.



μαιευτηριο μαρικα ηλιαδη διευθυνση

λαικα στιχοι

πίστη συνώνυμο

Ο κ. Βούτσης σημείωσε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» ότι «"αγκάθια" που τυχόν θα βρεθούν στο δρόμο, θα λυθούν με ευρωπαϊκή σφραγίδα , όπως έγινε και εσχάτως με τις θέσεις του ΔΝΤ για τις τράπεζες».


λαικα στιχοι

Ο λόγος για τον οποίον ο πρόεδρος της Βουλής είναι αισιόδοξος είναι το γεγονός ότι «όλοι θα ήθελαν να κλείσει αυτός ο κύκλος των εκκρεμοτήτων με την κρίση χρέους και τις χώρες που μπήκαν σε Μνημόνιο».


Για τις σχέσεις με τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εκτίμησε ότι «μέχρι τέλους της κοινοβουλευτικής περιόδου θα είναι αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία», παρά το γεγονός ότι «τα δύο κόμματα δεν προέρχονται από την ίδια μήτρα, δεν έχουν την ίδια διαδρομή».


Για το κόμμα των ΑΝ. ΕΛ. ειδικότερα, υποστηρίζει ότι «εξελίσσεται σε μια πορεία σύγκλισης και εναρμόνισης με απόψεις κεντρώες - κεντροδεξιές».


Στο ερώτημα τέλος, μήπως είναι η ώρα για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλής επαναλαμβάνει την άποψή του ότι «τα πράγματα θα είναι πιο ώριμα για ανασχηματισμό αφού κλείσει η τρίτη αξιολόγηση».




δυσκολα προβληματα μαθηματικων β δημοτικου